Tesla e re do të plasohet në 2023 me çmim 25 mijë dollarë

Ashtu si The Jetsons, automjeti i ri i Tesla nuk do të ketë timon apo pedale. Elon Musk, CEO dhe themelues i prodhuesit të automobilave, tha se ai pret që modeli i ri të jetë gati në 2023.

Do të ishte ‘Tesla Model 2’, një makinë elektrike që do të kushtonte 25 mijë dollarë. Sipas medias Electrek, miliarderi u shpreh në një takim me ekipin e tij se ai synonte të fillonte prodhimin e kësaj makine në 2023.

Sipas raportit, Musk e lidhi nisjen e këtij automjeti me zhvillimin e sistemit të drejtimit autonom të kompanisë së tij dhe madje pyeti punonjësit e tij nëse donin që makina të vinte me timon dhe pedale.

Reklama e sponzorizuar

Sipas Musk, ky model do të përfitojë nga bateritë e reja që ata kanë zhvilluar, të cilat do të kenë një çmim 50% më pak se ato që ata aktualisht drejtojnë, dhe si pasojë, do të ulin koston e makinës.