Rreth 13 milionë euro ishte ‘rroga’ vjetore e shefit të bankës më të madhe zvicerane më 2022

Ralph Hamers, chief executive officer or ING Groep NV, gestures while delivering a speech as the bank opens its new Cedar campus headquarters at Cumulus Park in Amsterdam, Netherlands, on Tuesday, Jan. 7, 2020. The Dutch bank is scheduled to report full year earnings on February, 6. Photographer: Geert Vanden Wijngaert/Bloomberg via Getty Images

Kreu i bankës më të madhe zvicerane UBS, Ralph Hamers ka fituar 12.6 milionë franga [12.68 milionë euro] gjatë vitit 2022.

Kjo është rreth 1.1 milion euro më shumë se një vit më parë, kur ai pati fituar “vetëm” 11.5 milionë franga [11.58 milionë euro].

Këto shifra dalin nga raporti vjetor i bankës UBS.

Reklama e sponzorizuar

Pagat e të gjithë menaxhmentit të bankës nga ana tjetër, kanë pasur një rënie të lehtë, në rreth 107 milionë franga [107.76 milionë euro].

Paraardhësi i Hamerit në këtë post, Sergio Ermotti kishte marrë 13.3 milionë franga [13.39 milionë euro] për vitin 2020 dhe 12.5 milionë [12.59 milionë euro] për vitin 2019.

Kryetari i Bordit të Drejtorëve, Colm Kelleher gjatë vitit 2022 ka fituar 4.8 milionë franga [4.83 milionë euro].

Banka më e madhe zvicerane ka gjeneruar 7.12 miliardë euro vitin e kaluar. /Albinfo/