Prodhuesit e qumështit në Kosovë të shqetësuar nga vështirësitë në kohë pandemie

Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, ka pritur sot përfaqësuesit e Shoqatës së Prodhuesve të Qumështit të Kosovës, të cilët kanë shprehur shqetësimet e tyre dhe vështirësitë me të cilat po përballen në këtë kohë pandemie.

Ministri Krasniqi theksoi në takim se fokus i tij dhe ministrisë që drejton janë prodhimet vendore dhe se mbështetja ndaj prodhuesve nuk do të mungon e sidomos në këto kohë të pandemisë.

“Pas rishqyrtimit të buxhetit të Kosovës, do të nisë së zbatuari programi për rimëkëmbje ekonomike dhe në këtë formë bizneset do të mbështeten nga Qeveria e Kosovës. Angazhimi në mbrojtje dhe mbështetje të bizneseve është dhe do të mbetet prioritet”, ka deklaruar ministri Krasniqi.

Ndërkohë kryetari i Shoqatës së Prodhuesve të Qumështit të Kosovës, Milazim Berisha, ka falënderuar ministrin për gatishmërinë e treguar. Berisha ka përmendur edhe konkurrencën jo lojale që është prezent në tregun vendës.

Ministri u zotua se bashkë me inspektorë dhe ekspertë të industrisë së ushqimit do të dalë në terren për të parë nga afër problemet e ngritura nga prodhuesit e qumështit.