Korporatat e teknologjisë do të përgjigjen para Kongresit amerikan për konkurrencën e padrejtë

Krerët e kompanive më të mëdha të teknologjisë – Facebook, Apple, Amazon dhe Google, do të përgjigjen para Kongresit Amerikan, dhe qëllimi do të jetë përcaktimi i fuqisë së tregut të këtyre gjigantëve.

Katër menaxherët kryesorë do t’i përgjigjen pyetjeve të Kongresit përmes thirrjeve video, dhe biznesi i tyre do të jetë nën kontroll.

Do të diskutohet gjithashtu monopoli dhe konkurrenca e padrejtë, transmeton Telegrafi.

Kështu, themeluesi i Facebook, Mark Zuckerberg, do të duhet të justifikojë faktin e shkarkimeve të aplikacioneve nga Instagram dhe WhatsApp.

Facebook në të vërtetë është bërë tepër mbizotërues në fushën e rrjeteve sociale.

Shefi i Apple, Tim Cook do të duhet të shpjegojë pse zhvilluesit e iPhone duhet të japin 15 deri 30 për qind të fitimeve të tyre për “Apple”.

Ndërsa Drejtori i Përgjithshëm i Google, Sundar Pichai po përballet me akuza se kompania e tij ka një monopol në tregun e motorëve të kërkimit, dhe Jesse Bezos, pronar i Amazon, në fushën e shitjeve në internet.