E vetmja kompani në botë, aksionet e së cilës janë rritur me 1100%

Aksionet e kompanisë teknologjike nga Singapor janë rritur shumë më shumë se 1.100% që nga fillimi i vitit 2019, duke rritur kapitalizimin në treg nga rreth 5 miliardë dollarë në 64 miliardë dollarë.

Aksionet e renditura në NYSE të kompanisë SEA kanë dalë nga rreth 11 dollarë në fillim të vitit të kaluar në më shumë se 137 dollarë sot.

Performanca e aksioneve të saj gjatë 18 muajve të fundit ka tejkaluar çdo kompani tjetër në të gjithë botën me një kapitalizim fillestar të tregut prej të paktën 1 miliard dollarë, sipas Bloomberg. Për krahasim, stoku i Tesla është rritur rreth 380% për të njëjtën periudhë, ndërsa Shopify është rritur 685%.

SEA, kompania që qëndron pas lojës mobile “Free Fire” dhe platformës së blerjes online, Shopee, i rriti të ardhurat e saj me më shumë se 160% në rreth 2.2 miliardë dollarë vitin e kaluar.

Sidoqoftë, rritjet e mprehta të kostove nënkuptojnë që humbja e saj neto u zgjerua me më shumë se 50% në afro 1.5 miliard dollarë.