Ish-punëtorët e IMN Kosova përmes protestës kërkojnë 20-përqindëshin e privatizimit të ndërmarrjes

Ish-punëtorët e ndërmarrjes së prodhimit të blloqeve IMN “Kosova”, kanë protestuar sot para objektit të Qeverisë së Kosovës, për shkak të mos realizimit të pagesës së 20 përqindëshit nga privatizimi i ndërmarrjes.

Përfaqësuesi i ish-punëtorëve të kësaj ndërmarrjeje, Emin Neziri, tha se vonesat për ndarjen e 20 përqindëshit kanë të bëjnë shkaku i mos nënshkrimit të një vendimi nga Qeveria e Kosovës me të cilin do të konfirmohej kalimi i pronës së kësaj ndërmarrjeje te komuna e Prishtinës.

Neziri, pas një takimi me Ahmet Isufin në objektin e Qeverisë, tha se punëtorëve u është premtuar që brenda javës t’iu realizohen kërkesat e tyre dhe se derisa të kthehet kryeministri Avdullah Hoti nga vetizolimi për shkak të COVID-19, nuk mund të bëhet asgjë në këtë drejtim.

“U takuam me Ahmet Isufin, dhe një këshilltar të tij Ali Zeqiri. Ata na premtuan që kryeministri është në izolim edhe një javë. Brenda javës kjo punë e vendimit të shpronësimit, do të përfundojë. Pa ardhur kryeministri, këta nuk mund të marrin kurrfarë vendimi. E për këtë arsye, ne jemi tubuar për të kërkuar pse nuk po realizohet 20% për një vendim shpronësimi”, ka thënë Neziri.

Neziri deklaroi se lista përfundimtare e përfituesve të 20 përqindëshit ka dalë para pesë muaj e gjysmë, por ajo vazhdon të neglizhohet shkaku i mosnënshkrimit të vendimit nga ana e Qeverisë përmes të cilit konfirmohet se prona e IMN-së ka kaluar në pronësi të komunës.

Ai tha se bëhet fjalë për 120 punëtorë të cilët kanë përfituar nga ky vendim, dhe se komuna nga ana e saj i ka ndarë mjetet/KsP.