Cili kanton i Zvicrës ka normat më të mira të taksave për familje?

Një analizë e gjerë ka zbuluar se kantoni zviceran ka nivelin më të mirë të taksimit për familjet.

Analiza, e përfunduar nga gazeta Le Matin Dimanche, krahasoi taksën e paguar nga familjet në të ardhurash të ndryshme.

Gazeta zbuloi se Zug kishte regjimin më të mirë tatimor për familjet nga të gjitha kantonet e Zvicrës.

Zug është shtëpi e disa ndërmarrjeve të mëdha ndërkombëtare dhe ka një popullsi të konsiderueshme të punëtorëve të huaj.

Zug uli nivelet e tij të taksave gjatë pandemisë.

Një çift me të ardhura më të larta prej 125,000 CHF, pa fëmijë do të paguanin 4545 CHF taksa në Zug.

Në Gjenevë, kjo shumë do të ishte tre herë më e lartë – dhe katër herë më e lartë në Neuchâtel.

Në veçanti, Gjeneva, Llozana dhe Neuchâtel kanë norma më të larta të taksave, shkruan thelocal.ch, përcjell albinfo.ch