Kupon prej 100 franga për turistët në Gjenevë

Gjeneva dhuron një kupon në vlerë pej 100 frangash për turistët, për t’i inkurajuar që të vizitojnë qytetin zviceran.

Kuponi rreth 100 franga zvicerane (rreth 110 dollarë amerikanë ose rreth 93 euro) mund të përdoret në 58 hotele, 66 bare dhe restorante, madje edhe për disa atraksione turistike, raporton “Lonely Planet”, përcjell albinfo.ch.

Nëse një turist qëndron në një hotel që merr pjesë në program të paktën dy netë, ai merr kupon pas regjistrimit.

Fatkeqësisht, është për një për dhomë dhe nuk lëshohet personalisht, dhe është e vlefshme vetëm deri në dhjetor 2020.

Përveç kuponit, vizitorët në Aeroportin Ndërkombëtar të Gjenevës do të marrin gjithashtu një biletë të vlefshme për 80 minuta pas mbërritjes në aeroport, në mënyrë që ata të arrijnë akomodimin e tyre pa ndonjë kosto shtesë.

Nëse ata qëndrojnë në një hotel që marrin pjesë në program, ata gjithashtu mund të marrin një kartë që do t’ju lejojë të përdorin transportin publik në qytet falas.

Me rëndësi të theksohet edhe pse këto kuponë për të tërhequr turistë në qytet, Zvicra gjithashtu ka rregulla të rrepta se kush mund ose nuk mund të udhëtojë në vend për momentin për shkak të pandemisë koronavirus.