6 situatat kur duhet të kuptoni se ka ardhur momenti të jepni dorëheqjen si drejtues

Të gjithë bëjmë gabime. Edhe udhëheqësit më të admiruar dhe të suksesshëm kanë bërë gabime katastrofike të udhëheqjes. Në të vërtetë është një nga mënyrat më të mira për të mësuar, për tu rritur dhe për tu bërë më efektiv. Në të njëjtën kohë, jo të gjithë janë prerë të jenë në një pozitë kaq mbizotëruese.

Por si mund ta dalloni se është koha të tërhiqeni si udhëheqës apo lider? Epo, këtu janë nëntë flamuj të kuq të ndritshëm që mund t’ju tregojnë nëse është koha që një drejtues të tërhiqet.

  1. Ju jeni shumë në rehati në pozicionin tuaj

Ju keni punuar shumë për të arritur atje ku jeni. Por, ka një ndryshim të madh midis të qenit krenar për arritjet tuaja dhe të qenit i vetëkënaqur. Kur ndodh vetëkënaqësia, ju nuk përpiqeni të bëni më të mirën tuaj. Ju ndjeheni të mërzitur dhe kaloni në rutinë. Për më tepër, ju ndaloni të kërkoni mundësi të reja dhe nuk qëndroni më të përditësuar në industrinë tuaj.

Udhëheqësit e suksesshëm janë ata që vazhdojnë të mësojnë dhe rriten. Ata e shtyjnë veten jashtë zonave të tyre të rehatisë.

  1. Nuk keni më empati

“Rreziqet për t’u kthyer të pandjeshëm dhe të padrejtë ndaj të tjerëve rritet kur bëheni më të moshuar,” shkroi profesori i Stanford Bob Sutton. “Shumë studime tregojnë se të qenurit dhe të ndjeheni të fuqishëm i provokojnë njerëzit të përqendrohen më shumë në nevojat dhe dëshirat e tyre dhe të bëhen të pavëmendshëm për nevojat dhe ndjenjat e të tjerëve.”

Meqenëse empatia është aftësia më e rëndësishme drejtuese që mund të zotëroni, se si i trajtoni të tjerët është një flamur i kuq që është koha për tu tërhequr.

  1. Idetë tuaja po shterojnë

Edhe kur nuk jam në punë, mendja ime po sjell ide të reja se si mund të përmirësoj veten dhe biznesin tim. Kjo nuk do të thotë që jam preokupuar me punën 24/7, por thjesht se kam shumë ide, dhe gjithmonë jam në kërkim të frymëzimit.

Nëse ky lumë idesh thahet papritur, duhet të shqetësoheni seriozisht. Personalisht, do të ishte një shenjë se nuk jeni më i investuar në sipërmarrjen aktuale.

  1. Qarkullimi është bërë shumë i zakonshëm

Është e natyrshme që anëtarët e ekipit të vijnë dhe të shkojnë. Ndoshta ata duhet të lëvizin në të gjithë vendin ose të kenë nevojë për një ndryshim në karrierë. Por, kur ata fillojnë të ikin si minjtë në një anije që fundoset, atëherë ju e dini që jeni drejtuar për ujë të turbullt.

  1. Askush nuk po troket në derën tuaj

Natyrisht, ju nuk dëshironi të ndërpriteni kur përqendroheni në punë të thella. Por, udhëheqësit duhet të jenë të disponueshëm për ekipin e tyre kur kërkohet. Është gjithashtu përgjegjësia e tyre të jesh trajner dhe mentor i të tjerëve. Ju madje mund t’ju kërkohet të ndani disa fjalë mençurie, qoftë përmes intervistave ose duke folur në ngjarje në industri.

Por, çfarë ndodh kur njerëzit ndalojnë së kërkuari këshillat tuaja? Kur dikush nuk ju beson më, ata nuk do të vijnë tek ju për asgjë. Dhe për t’i bërë gjërat më keq, ata do t’i drejtohen udhëheqësve të tjerë.

  1. Dikush tjetër është duke pritur në krahë

Më në fund, a ka dikush tjetër që do të bënte një udhëheqës më të mirë se ju? Nuk është gjithmonë e lehtë ta pranosh këtë – egoja jote ndoshta nuk do ta lejojë atë. Por, udhëheqësit më domethënës zotërojnë një aftësi të madhe mbi pjesën tjetër të tyre. Një nga shembujt më të famshëm ishte kur Steve Jobs ia dorëzoi detyrat e drejtimit të përditshëm të CEO, Tim Cook.

Në vend që të kërcënoheni nga premtimi i talentit, frymëzojini ato dhe përgatitini ato si pasardhësin tuaj./SCAN/

Lini një koment!