Si një kompani e vogël fitoi 500 milionë dollarë kur çmimet e naftës arritën nivele negative?

Çmimet e naftës u ulën nën zero më shumë se tre muaj më parë duke i lënë tregtarët në stres në të dy anët e Atlantikut, por për Vega Capital London me qendër në Londër, kjo ulje e çmimeve u dha atyre një fitim prej 500 milion dollarësh, raportoi Bloomberg të martën.

Me depozitimin e kufizuar falë kërkesës së dobët për shkak të bllokimeve të koronavirusit, tregtarët nxituan të shesin kontratat e tyre, me disa që paguanin që të tjerët t’i hiqnin nga duart.

Bloomberg raportoi, duke përmendur njerëz të njohur me çështjen që flisnin mbi bazën e anonimitetit, se një numër i tregtarëve Vega shitën kontratat e majit pak përpara se çmimet të përmbyteshin, duke marrë fitime masive.

Me afrimin e kohës së shlyerjes, tregtarët Vega raportohet se shitën kontratat e ËTI në unison, duke kontribuar në presionin për çmimin. Kjo është një strategji e vendosur shpesh nga tregtarët Vega, tha një burim për Bloomberg.

Shitjet e Vega thuhet se kanë bashkëpunuar me një largim masiv të blerësve duke bërë që kontrata e majit të rrëzohej nga afro 10 dollarë pasdite në zero rreth orës 02:00. ET, dhe për t’u vendosur përfundimisht me – 37 dollarë për fuçi.

Çmimet e naftës kanë filluar një rikuperim dramatik që nga flirtimi i tyre me territorin negativ, pasi ekonomitë u rihapën dhe ulja e prodhimit të OPEC hyri në fuqi. Të dy standardet kryesore të naftës tani po tregtojnë mbi 40 dollarë për fuçi./Scantv/

Lini një koment!