Cilat janë stacionet më të mira të trenit në Zvicër?

Zwei hintereinander gehaengte Lokomotiven der SBB fahren am 19. November 2004 im Bahnhof Lausanne ein. Auf dem Perron 4, Abschnitt B, warten Pendler und Reisende aufs Einsteigen. (KEYSTONE/Martin Ruetschi) === , ===

Miliona udhëtarë udhëtojnë nëpër stacionet e trenave zviceranë çdo ditë. Por, cilat stacione janë më të mirat?

Faqja e lajmeve “20 Minuten” përpiloi rishikime të “Google” për disa stacione treni në pjesën zvicerano-gjermane të vendit, duke vlerësuar më të mirin dhe më të keqin midis tyre, përcjell albinfo.ch.

Meqenëse praktikisht të gjitha stacionet morën komente pozitive dhe negative, është e vështirë të përcaktohet një fitues ose humbës i qartë.

Por, kjo renditje jep një ide se çfarë pëlqejnë ose nuk pëlqejnë udhëtarët për stacione të veçanta.

Bazuar në këto vlerësime, fituesit janë…

Stacioni i Lucernit, i cili vizitohet çdo ditë nga 167,000 pasagjerë dhe kalimtarë, është numri 1 në Zvicër.

“Një stacion i bukur treni në një vend të përshtatshëm dhe afër shumë atraksioneve lokale”, shkroi një përdorues, përcjell tutje albinfo.ch.

Zurich Hauptbahnhof, më i madhi në Zvicër, me mbi 460,000 vizitorë çdo ditë, renditet në vendin e dytë.

Një përdorues e vlerësoi atë si “një stacion kryesor treni shumë i mirë dhe i rregulluar qartë. Ka shumë dyqane interesante për pazar. Dhe gjithashtu më pëlqen shumë arkitektura”.

Aarau (76,000) dhe Zug (68,000) ishin në vendin e tretë, përcjell tutje albinfo.ch.

Aarau ka një “stacion të shkëlqyeshëm modern. Dizajni i ri si qendra e gjallë e qytetit duket jashtëzakonisht e suksesshme”, tha një komentues.

Sa i përket Zug, “falë instalimit të tij të lehtë nga [artisti amerikan] James Turrell, ai është ndoshta një nga stacionet më të bukura të trenit në Zvicër”.

… Dhe tani ‘humbësit’:

Biel/Bienne (69,000 vizitorë) është në fund të tabelës. Një nga arsyet e përmendura nga një komentues: “Ka gjithmonë kohë jashtëzakonisht të gjata pritjeje në sportelin e biletave”.

Bernë: Rreth 330,000 pasagjerë udhëtojnë nëpër stacionin në kryeqytetin e vendit, por disa prej tyre ishin nën mbingarkesë.

Olten, me 77,000 vizitorët e saj të përditshëm është gjithashtu në fund të listës.

“Trenat janë pothuajse gjithmonë vonë. Me kalimin e kohës, kjo bëhet jashtëzakonisht e bezdisshme dhe është thjesht e lodhshme”, vuri në dukje një pasagjer.

Lini një koment!