Ekonomia e Italisë do të bie për 10.5 për qind brenda vitit 2020

Sipas Organizatës për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD), ekonomia italiane brenda vitit 2020 do të bie për 10.5 për qind.

OECD thotë se brenda vitit 2021, ekonomia e Italisë do të rritet për 5.4 për qind, përcjell Telegrafi.

Po ashtu, shkalla e papunësisë në vendet e OECD-së për muajin korrik ra në 7.7 për qind në korrik.

Shifra ra nga 8 për qind në muajin qershor, por ende qëndron 2.5 pikë përqindje mbi normën në që ishte në muajin shkurt, para se pandemia COVID-19 të ndikonte tregjet e punës.

Shkalla e papunësisë në Eurozonë u rrit për të katërtin muaj radhazi në 7.9 për qind në muajin korrik nga 7.7 për qind sa ishte muajin e mëparshëm.

OECD është themeluar në vitin 1961 dhe përbëhet nga 37 vende anëtare. 

Lini një koment!