Trusti jep detaje të reja për tërheqjen e 10 përqindëshit

Ligji për Rimëkëmbje Ekonomike është votuar në Kuvend dhe tashmë pritet të votohet në lexim të dytë .

Pas votimit të Ligjit për Rimëkëmbje Ekonomike, qytetarët do të kenë mundësi të tërheqin 10 përqindëshin e Trustit, nga kursimet e tyre.

Per të sqaruar më shumë procedurën e tërheqjes së kursimeve, zyrtari për informim ne Fondin e Kursimeve Pensionale, Jeton Demi ka shpalosur detaje për mënyrën e tërheqjes së 10%.

Ne kemi filluar të punojmë paralelisht me idenë e shqyrtimit të këtij propozimi edhe në qeveri dhe Kuvend pra më shumë se 3 ose 4 muaj Trsuti po punonë në përgatitjen e infrasturkutrës pë tërheqjen e mjeteve në këtë formë dhe ideja aktuale siç është transmetuar dhe sic ka marrë vendim. Kuvendi në leximin e parë do të mudësohet tërhejqa e 10 për qindëshist nga distanca pra aplikimi do të jetë i lehtë dhe i thejsht, brenda disa sekondash dhe nuk do të ketë vështërësi për të qenë prezent në një pikë të caktuar pra procesi do të jetë edhe i lehët dhe i shpejt por edhe i sigurt në këto tri shtylla. Eshtë ndërtuar platofrma që ne do ta bëjmë publike sa të votohet Ligji dhe se si do të duket përmbajtja e atij aplikimi do të jetë online me katër pesë hapa me nr personal atë bankar që duhet të jetë në Kosovë dhe jo jashtë , dhe detaje të jera”

Çdo qytetarë që në mënyrë vullnetare dëshiron tërhqjen e shumës prej 10 për qind, këtë mund ta bëjnë vetëm me një hap duke e dhënë numrin personal të letërnjoftimit në sistemin online që e ka krijuar Trusti.

“Punë ditësh e as punë javësh procesi për kalimi e parave nga trusti në llogari bankare do të të punë ditësh dhe më pas vetëm pritet verfikimi nga banka nga llogaria në llogari “

Demi sqaron procedurën se sa para mund të tërhiqen nga Trusti dhe si funksionon procedura.

“Po ne e kemi publikuar një tabelë se kemi pasur edhe kërkesa të shumta por edhe pë një informin të përshkallëzuar varësisht prej bilancit që ka dhe rezulton se deri në 100 euro janë 104 mijë kontribuues që i bie 1/10 e saj makisumi i bie që 10 euro mund t`i tërhiqin pa futrt këtu shpenzimet bankare të hapjes ose të mirëmbajtes së kartelës. Prej 100 deri në 1 mijë euro , kanë 212 mijë, prej 1 mijë deri në 5 mijë euro i kanë 190 mijë kontribues , pra prej 100 deri ën 1 mijë i kemi 49 për qind të kontribuesve pra gati gjysma e koontribuesve do të marrin 100 ose edhe më pak dhe 80 për qind e kotnribuesve do të marrin maksimumin 500 euro dhe pjesa tjetër 20 për qidn e tyre marrin sin ë vazhdim nga 5 deri në 10 mijë 74 mijë kontribues nga 10 deri në 20 mijë 40 mijë kontribues dhe mbi 20 mijë euro kanë bilancë 12 e 900 kontribues prap jesa prej 20 për idn e kotnribuesve do të marrin pjesën më të madhe të buxhetit nga kjo mundësi e tërheqjes së hershme të tyre dhe besojmë se Kuvendi i ka shqyrtuar këto dhe e kanë bërë vlerësimin si ia jep e drejta ligjore” tha Demi. /Blic/

Lini një koment!