Nuk ka datë se kur do të nisë vaksinimi anti-COVID në Kosovë

0
5

Në kohën kur është paralajmëruar se vaksina kundër Covid-19 mund të jetë e gatshme për përdorim para vitit të ri për SHBA-në dhe shtetet e Evropës, e vetmja shpresë për sigurimin e kësaj vaksine për Kosovën mbetet aleanca “Covax”.

Ministria e Shëndetësisë ka thënë se që nga korriku është në kontakt me këtë aleancë, por nuk ka dhënë detaje nëse qytetarët e Kosovës do ta kenë në dispozicion vaksinën në kohë të njëjtë si shtetet e tjera, raporton KOHA.

IKSHPK-ja pret që Kosova të sigurojë rreth 1.2 milionë vaksina dhe planifikon që të vaksinohen grupet me prioritet, si profesionistët shëndetësorë, të sëmurët kronikë e të moshuarit.

Lini një koment!