Në Agjencinë e Regjistrimit të Bizneseve në Kosovë (ARBK), gjatë periudhës 1 janar deri më 31 gusht të këtij viti, janë regjistruar gjithsej 6 mijë e 39 biznese të reja, ndërsa 7 mijë e 472 biznese kanë bërë ndryshime, kurse kanë shuar veprimtaritë e tyre gjithsej 800...
Qoftë në qendër apo edhe pjesë të tjera të qytetit, kioskat janë të hapura ngado për qytetarët. Ndërkohë, që u fol shumë për projektin, i cili përfshinte edhe ndërrimin e pamjes së tyre, kioskat vazhdojnë të mbesin po të njëjtat, raporton emisionit “038” në...
Si duhet të veprojnë bizneset pas COVID-19? Deloitte thotë se kompanitë duhet të përqafojnë ide që bartin një 'qëllim' dhe 'potencial', me qëllim krijimin e një kulture të fortë dhe elastike në vendin e punës. Në zemër të këshillave të saj për fazën e...
Në kuadër të Muajit të Rinisë, ministrja e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Vlora Dumoshi ka takuar një grup të rinjsh nga komunitete të ndryshme që jetojnë në Kosovës. Derisa u ofroi përkrahje, Dumoshi njoftoi se këtë vit 400 të rinj të Kosovës do certifikohen si ndërmarrës të...
Kompanitë prodhuese luajnë rol kyç në zhvillimin e ekonomisë së vendit, ndërsa koha e pandemisë ka krijuar mundësi të reja për depërtim të produkteve vendore në tregje ndërkombëtare, e megjithatë përkrahja nga ana e Qeverisë ndaj këtij sektori mbetet shumë e nevojshme. Këto u thanë mes të...
Kriza e koronavirusit ka pasur ndikim të madh tek ekonomitë në të gjithë botën dhe për shumë të rinj, është bërë më e vështirë se kurrë, gjetja e një pune. Në këto kushte nuk duhet të jemi të dëshpëruar në kërkim dhe nuk duhet...
Kriza e koronavirusit ka pasur ndikim të madh tek ekonomitë në të gjithë botën dhe për shumë të rinj, është bërë më e vështirë se kurrë, gjetja e një pune. Në këto kushte nuk duhet të jemi të dëshpëruar në kërkim dhe nuk duhet...
Jo vetëm fëmijët, edhe çiftet kanë vuajtur gjatë lockdown. Në Kinë, për shembull, është rritur numri i ndarjeve dhe divorceve. Por me rihapjen graduale të vendeve dhe ekonomive, jo vetëm të vegjlit, por edhe të rriturit, në disa raste, janë përballur me vështirësi në rikthimin drejt jetës...
Gjatë kohës së pandemisë shumë përfaqësues të bizneseve janë ankuar për shkak të mosrealizimit të punëve ditore, ndërkaq në anën tjetër në qytetin e Ferizajt gjatë kësaj periudhe të këtij viti janë hapur gjithsejtë 470 biznese të reja. Autoritetet komunale të Ferizajt po vlerësojnë...
Trajnimi më i mirë për kryeshefët ekzekutivë (CEO – nga anglishtja) nuk është i mrekullueshëm, vetëm i rëndësishëm. Shumë rrugë dërgojnë në karrigen e Kryeshefit Ekzekutiv, por një rol individual i cili përgatit më së miri njerëzit për të qenë Kryeshefë Ekzekutivë është menaxheri...