Të hënën është nënshkruar marrëveshja në mes të kryeministrit të Kosovës, Avdullah Hoti dhe kryeshefit ekzekutiv i Korporatës Financiare Amerikane për Zhvillim Ndërkombëtar (DFC), Adam Boehler. I pranishëm në ceremoninë e nënshkrimit ishte edhe i dërguari i presidentit amerikan Donald Trump për dialogun Kosovë-Serbi, Richard Grenell.
Ministri i Financave Olaf Scholz deklaroi sot se ai pret qe borxhi pubik në Gjermani të arrijë rreth 80 për qind të prodhimit të brendshëm bruto deri në fund të krizës së koronavirusit, nivelin që arriti në fund të krizës globale financiare. Parashikimet e...
Në rezidencën e ambasadorit amerikan në Beograd, Anthony Godfrey është mbajtur takimi i përfaqësuesve të odave ekonomike të Kosovës dhe Serbisë me delegacionin të Korporatës Ndërkombëtare të Financave dhe Zhvillimit të Shteteve të Bashkuara. Në takim kanë marrë pjesë drejtori i Korporatës, Adam Bolher,...
Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit Blerim Kuçi ka vizituar ndërmarrjen publike Infrakos, dhe është takuar me menaxhmentin e kësaj ndërmarrjeje. Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit Blerim Kuçi tha se Infrakos është një ndërmarrje me perspektivë, mirëpo me probleme financiare. Kuçi mes...
Në mungesë të kuorumit, të enjten e kaluar deputetët e Kosovës sërish kishin dështuar të miratojnë Projektligjin për Rimëkëmbjen Ekonomike nga pandemia COVID-19. Në seancë kishin marr pjesë në votim vetëm 41 deputetë, ndërsa votimi për këtë Projektligj është bartur për seancën e radhës.
Baret e restorantet ishin të mbyllura për gati tre muaj, nga mesi i marsit deri në mesin e muajt maj, duke i detyruar shqiptarët të heqin dorë nga një ritual i përditshëm. Teksa karantina detyroi shumëkënd që të rrinte në shtëpi, edhe shpenzimet për bare e restorante...
Ministri i Ekonomisë dhe Ambientit, Blerim Kuçi, ka njoftuar se muajt e ardhshëm do të intensifikohet puna me ekspertët amerikanë që do të punojnë në fizibilitetin e Liqenit të Ujmanit, si pjesë e Marrëveshjes së 4 shtatorit në Washington. Kjo u bë e ditur...
Marrëveshja e re ndërmjet Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara për nxitjen e investimeve është nënshkruar të hënën në Prishtinë mes kryeministrit Avdullah Hoti dhe delegacionit të Qeverisë amerikane, i udhëhequr nga kryeshefi ekzekutiv i Korporatës Financiare Amerikane për Zhvillimin Ndërkombëtar, Adam S. Boehler. I pranishëm në ceremoninë...
Kryetar i Komisionit për Financa në Kuvendin e Kosovës dhe deputeti i VV së, Hekuran Murati ka thënë në Interaktiv të KTV-së se partia e tij nuk mbështet projektet që Kosovën do ta bënin pikë tranziti për shtetet tjera të rajonit. “Projekte që e...
Marrëveshja e re ndërmjet Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara për nxitjen e investimeve është nënshkruar të hënën në Prishtinë mes kryeministrit Avdullah Hoti dhe delegacionit të Qeverisë amerikane, i udhëhequr nga kryeshefi ekzekutiv i Korporatës Financiare Amerikane për Zhvillimin Ndërkombëtar, Adam S. Boehler. I pranishëm në ceremoninë...