Paga mesatare mujore e paguar neto në korrik në Kroaci ishte 6722 kuna (rreth 891 euro). Kjo është 0.3 për qind më e ulët në terma realë në bazë mujore, ndërsa është 3.2 për qind më e lartë në bazë vjetore.
Çfarë po ndodh me tregun e apartamenteve dhe vilave të shtrenjta, që kushtojnë deri në 4 mijë euro/m2. Pse po rritet oferta dhe kush po blen. A ia vlen të investosh në blerjen e një apartamenti për ta dhënë me qira? Sa është kthimi i investimit në...
Kjo ka qenë relativisht konstante për monedhën europiane e cila nuk ka pësuar luhatje të forta të vlerës duke e mbyllur ditën e djeshme në kuotën e 124.03 lekë pa ndonjë diferencë të konsiderueshme me ditën e hënë. Ndërkaq Paundi britanik...
Rekord i zi është thyer në Kosovë me hendekun ndërmjet të hyrave buxhetore dhe shpenzimeve që realizohen brenda një viti. Ai është saktësisht 831.9 milionë euro, shumë kjo që është sa katërfishi i vitit paraprak. E dhëna ndodhet në Kornizën Afatmesme të Shpenzimeve (KASH)...
Njohwsi i ekonomisë, Agron Demi, thotë se gjysma e kontributpaguesve pensional mesatarisht mund të tërheqin nga Trusti 'VETËM' 31 euro, nëse miratohen ndryshimet ligjore në Kuvend për tërheqjen e 10 përqindshit të Trustit. "Me siguri gjysmën e kësaj shume do e përbij banka në...
Në tregun e këmbimit valutor vendas, të enjten leku forcoi pozitat ndaj monedhës së përbashkët europiane, euro dhe humbi terren kundrejt dollarit amerikan, krahasuar me një ditë më parë. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, sot monedha e gjelbër amerikane këmbehet me 105.32...
Në tregun e këmbimit valutor vendas, të mërkurën leku u zhvlerësua ndaj monedhave të huaja ndryshe nga një ditë më parë, ku forcoj pozitat kundrejt valutave. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, dollari amerikan këmbehet me 104.64 lekë ose 0.17 lekë më shumë...
Në mbledhjen e sotme të Qeverisë së Kosovës u aprovua marrëveshja për financimin e projektit për Ndërtimin e Impiantit për Trajtimin e Ujërave të Zeza në Gjilan, në vlerë prej 11 milionë euro, dhe Marrëveshja me BERZH-in në vlerë 30 milionë euro për kredi emergjente për infrastrukturë...
Tiranë, 14 shtator - Në tregun e këmbimit valutor vendas, të hënën, dollari amerikan u forcua kundrejt lekut, ndërsa monedha europiane euro u zhvlerësua lehtë në raport me lekun. Sipas kursit zyrtar të Bankës së Shqipërisë, euroja këmbehet sot me 124,08 lekë ose 0,03...
Një studim i ri tregon se ekonomitë në zhvillim po rriten. Ai gjithashtu hedh dritë mbi disa nga misteret e rritjes ekonomike. Ky vit i tmerrshëm, paradoksalisht, mund të jetë i mirë për atë që ekonomistët e quajnë konvergjencë. Kjo zakonisht ndodh kur ekonomitë...