Konsullata e Kosovës në Frankfurt kishte paguar 11 mijë e 794 euro për t'ia renovuar banesën me qira një punëtori të kësaj konsullate. Rasti ka ndodhur gjatë vitit 2019 dhe është cilësuar i jashtëligjshëm nga auditorët e shtetit në raportin e auditimit për Ministrinë...
Ministria e Inovacionit dhe Nërmarrësisë (MIN) gjatë vitit 2019 kishte realizuar me qindra pagesa për financimin e bizneseve Start-up në fushën e inovacionit dhe ndërmarrësisë. Mirëpo, sipas Auditorit të Përgjithshëm, në dhjetëra raste, përfituesve iu dolën mjetet në llogari, por bizneset nuk u hapen...
Auditori i shtetit ka hedhur dyshime të reja mbi "punët lobuese" të kompanisë franceze Majorelle&Pr, e cila në vitin 2019 u pagua 168 mijë euro nga paratë e taksapaguesve kosovarë. Shkruan: Agon Sinanaj "E dyshimtë dhe sekrete", është cilësuar nga auditorët...
Telekomi i Kosovës e ka nënshkruar një kontratë të ngjashme me atë të “Z-Mobile” duke ia dhënë 60% të të hyrave nga shërbimet e Internetit, IPTV dhe IPTV-OTT, një kompanie private. Shkruan: Agon Sinanaj Telekomi i Kosovës e ka nënshkruar një...
Aneksi 6 i kontratës bazë i nënshkruar më 27 shkurt, vetëm pak ditë pas shkarkimit të Bordit, i jep pozitë akoma më të mirë kompanisë AdvanTech në raport me Telekomin. Shkruan: Agon Sinanaj Një aneks i kontratës bazë mes Telekomit të...
Një kontratë tjetër e madhe e llojit të ‘Z Mobile’-it do të rëndojë mbi Telekomin e Kosovës në vitet e ardhshme. Bëhet fjalë për kontratën për shërbimet IPTV me kompaninë 'AdvanTech' nga Shqipëria. Për shërbimet e kryera, kompania në fjalë do të marrë 60 për qind të...
Një kontratë e madhe për shitjen e mbushjeve, aneks-kontrata, e deri te organizimi i lojërave shpërblyese në Telekomin e Kosovës, lidhen me emrin e një kompanie të vetme, "Paykos". Hulumtimi i Buletinit Ekonomik sjellë gjithë historikun e kësaj kompanie misterioze me milionat e Telekomit.
Drejtuesit e dy festivaleve kosovare kanë mohuar se kanë bashkëpunuar me kompaninë franceze “Majorelle Pr”. Kjo e fundit në kuadër të kontratës për lobim me Ministrinë e Integrimit Evropian, kishte raportuar si ‘punë lobuese’ sjelljen në Kosovë të disa gazetarëve francezë për t’i ndjekur festivalet “Dokufest” dhe...
Më 17 qershor të vitit 2019, tani ish-ministrja e Integrimit Evropian Dhurata Hoxha e vuri nënshkrimin në një kontratë lobimi në vlerë të 152 mijë eurove. Kompania fituese “Madison Global Strategies” ka kërcënuar shtetin e Kosovës me arbitrazh, por shumëçka rreth kësaj kontrate mbetet e dyshimtë.
Raporti i Ministrisë së Integrimit Evropian (MIE) mbi kontratat e lobimit hedhë dyshime të forta mbi disa pagesa që u kryen nga zyrtarët e kësaj ministrie pas dorëheqjes së Qeverisë Haradinaj. Pagesat në vlerë të 143 mijë e 359 euro u kryen në emër të kontratës për...