Qeveria e Kosovës ka vazhduar edhe gjatë vitit 2019, t’u japë paga 215 punëtorëve nga komuniteti serb pa dalë fare në punë. Sipas Auditorit të Përgjithshëm, kjo bëri që buxheti i shtetit të dëmtohet në vlerë prej 1 milionë e 21 mijë euro, përcjell Buletini Ekonomik.
Në thirrjen e Ministrisë së Inovacionit për mbështetjen e bizneseve inovative, përfituan grante sallone ondulimi e kafiteri, por jo edhe “Happy Feet”, njëra nga idetë më inovative në Kosovë. Mirjeta Shabani Në vitin 2019, Ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë kishte mbështetur...
Realizimi i buxhetit të shtetit edhe gjatë vitit 2019 është përcjellë me mangësi të ndryshme. Mangësi këto, që përveç institucioneve shtetërore kanë rezultuar edhe te disa nga ndërmarrjet publike, të cilat gjatë 2019-s u karakterizuan në masë të madhe me humbje të mëdha në operimet e tyre,...
Situata me IPKO në Kosovë vjen sërish në vëmendje të Mergermarket, një prej mediave botërore më prestigjioze në fushën e ekonomisë. Gjiganti mediatik ka lajmëruar më 8 shtator se shitja e kompanisë IPKO shtyhet me dy javë, për t’i dhënë më shumë kohë raportit të vlerësimit.
Bankat komerciale në Kosovë nuk treguan asnjë lloj ndjeshmërie me qytetarët e prekur financiarisht nga pandemia COVID-19. BIRN ka gjetur dhjetëra raste të qytetarëve që aplikuan për shtyrje të kredive, por u detyruan të paguajnë interes shtesë.  Shkruan: Agon Sinanaj Bekim...
Mijëra euro janë keqpërdorur nga zyrtarët e Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë (MTI) gjatë vitit 2019, përmes faturave fiktive. Auditori i Përgjithshëm në këtë ministri gjeti raste të shpenzimit të parasë publike, pa mbulesë. “Në tre raste (avanse për...
Me marrëveshjen e nënshkruar në Washington Serbia është bërë ‘hisedare’ në Liqenin e Ujmanit, kjo pasi Kosova është pajtuar për përdorim të përbashkët të tij. Mirëpo liqeni më i madh në Kosovë është ndërtuar tërësisht nga paratë e qytetarëve të Kosovës.
Në Marrëveshjen e nënshkruar mes Kosovës dhe Serbisë, sot në Washington, një prej pikave që janë pajtuar është edhe përdorimi i përbashkët i Ujmanit. “Të dyja vendet janë pajtuar të punojnë me Departamentin amerikan për Energji, për studim fizibiliteti në mundësinë e përdorimit të...
Hoteli ku po qëndron delegacioni kosovar në SHBA quhet "Intercontinental the Williard DC". Buletini Ekonomik ka gjetur se nata në ketë hotel kushton 400 dollarë. Në SHBA delegacioni i udhëhequr nga Avdullah Hoti po mban takim në Shtëpinë e Bardhë, ku...
Prej datës 1 shkurt 2020, Banka Qendrore e Kosovës (BQK) ka nxjerrë rregulloren për “Instrumentet e Pagesave Elektronike”, me të cilën e ndalon aplikimin e tarifës nga ana e bankave për pagesat që kryhen përmes terminaleve POS. Ky shërbim kryhet kur klientët bankar kryejnë pagesa nëpër markete...