Ministria e Tregtisë dhe Industrisë ka vendosur që të ndalojë përkohësisht importin e vajit të palmës, importin e djathit dhe produkteve të ngjashme të djathit të prodhuara me yndyrë bimore. Është ndaluar po ashtu përkohësisht përdorimi i vajit të palmës në prodhimin e produkteve...
Shumë fermerë të Kosovës tash e disa ditë janë duke e derdhur qumështin për shkak të mos mundësisë së dorëzimit të tij, si rezultat i përdorimit të madh të vajit të palmës në produktet e qumështit. Kryetari i Shoqatës së Fermerëve të Kosovës, Ramadan...
Punëtorët teknikë dhe ata të sigurimit fizik të cilët punojnë̈ në QKUK, në Spitalet Rajonale, në Qendrat e Mjekësisë̈ Familjare dhe Ambulancat, për një orë sot kanë protestuar në vendet e tyre të punës për mos përfshirje në pagat shtesë prej 300 eurosh për korrik dhe gusht.
Kanë filluar punimet në rinovimin e kanalit kryesor të ujit në Kosovë – Kanalit të Ibrit, në kuadër të Projektit Siguria e Ujit dhe Mbrojtja e Kanalit, të financuar nga Banka Botërore. Rinovimi do të sigurojë furnizim më të besueshëm me ujë dhe cilësi...
Bota e egër është duke u tkurrur në shifra alarmante në Tokë, sipas një raporti të publikuar nga Fondi Botëror për Natyrën (WWF). Për gjysmëshekulli, bota e egër ka pësuar rënie prej dy të tretave, për shkak të shkatërrimit të mjedisit. E biodiversiteti i ujërave të ëmbla...
Në disa rrugë të kryeqytetit janë duke u bërë punime. E shkak i punimeve, sot dhe nesër do të mbyllen tri rrugë në lagjen “Pejton”. Komuna e Prishtinës ka njoftuar se rruga “Nazmi Mustafa”, “Sejdi Kryeziu” e “Perandori Justinian” nga ora 08:00 e së...
Lagjja “Pejton” në Prishtinë sot nga ora 09:00 deri në orën 21:00 nuk do të ketë energji elektrike. Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike (KEDS) njofton se një transformator i ri gjatë ditës do të vendoset në këtë lagje, duke theksuar...
Përsëri pa ujë kanë mbetur disa lagje të Prishtinës. Këtë herë, sipas një njoftimi nga Ujësjellësi, fajtor është dëmtimi në linjën Badovc-Prishtinë, në orët e para të së premtes. Në njoftim theksohet se kjo është ndër arteriet kryesore të furnizimit të qytetit me ujë,...
Reduktime të mëdha të energjisë ka pasur dje dhe sot në disa lagje të Prishtinës. E disa pronarë të bizneseve po ankohen për këtë, pasi që siç thonë ata, energjia elektrike po ndalet në ora 09:00 dhe deri në orën 21:00 të mbrëmjes. Ata ankohen se shkaku...
Manipulime me çmime po ndodhin në tregun farmaceutik të Kosovës, përderisa pandemia COVID-19 ka goditur rëndë vendin, ku numri i përgjithshëm i të infektuarve ka arritur në rreth 14 mijë, përderisa  533 veta tashmë kanë vdekur nga ky virus. Gjithë këto keqpërdorime me çmimet e barnave në...