Dhoma Nacionale e Parlamentit të Zvicrës ka ratifikuar Marrëveshjen sociale Zvicër Kosovë, me 115 vota pro 60 kundër dhe dy abstenime. Po ashtu, me shumicë votash është hedhur poshtë kërkesa e SVP-së për referendumin fakultativ lidhur me marrëveshjen. Para kësaj është...
Policia e Kosovës që nga mbrëmë ka nisur një aksion në disa të komuna të Kosovës, që si cak ka pasur disa persona, përfshirë këtu edhe policë e doganierë. Aksioni ka vazhduar sot edhe në veri, ku raportohet se janë plagosur katër pjesëtarë të Policisë së Kosovës....
Ardhja e Aleksandër Lumezit në krye të prokurorisë paska qenë për ta centralizuar dhe monopolizuar gjithë praktikën e hetimit të korrupsionit të profilit të lartë, tha Glauk Konjfuca, drejtues i grupit parlamentar të Lëvizjes, në konferencën e sotshme për media ku u fol edhe për protestën e së premtes. Aleksandër...
Sindikata e Arsimit njofton se përkundër disa ‘kërcënimeve’ të disa drejtorëve të Drejtorive të Arsimit mësimi nuk do të mbahet as të shtunave e as kur është ditë feste. “SBASHK gëzon respekt edhe në Kosovë ,dhe jo vetëm nga shumica absolute e punëtorëve të arsimit, por edhe nga sindikalistë...
Vendimi i Bordit të Telekomit i marrë tre muaj më parë për ndërprerjen e “prurjeve të reja” në këtë ndërmarrje është shpërfillur nga menaxhmenti i kësaj ndërmarrjeje. Vetëm brenda dy jave në këtë ndërmarrje janë punësuar rreth 100 persona, shkruan sot “Koha Ditore”. Burime...
Burime të KALLXO.com brenda Gjykatës Themelore të Prishtinës mësojnë se brenda pak ditësh do të mbahet seanca gjyqësore në të cilën pritet të vendoset në lidhje me vendimin e Arbitrazhit që Telekomin e Kosovës e obligon që kompanisë Z- Mobile t’i paguajë më shumë se 35 milionë...
Kryetari i Bordit të Autoritetit Rregullativ të Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP), Kreshnik Gashi tha se ARKEP nuk ka pranuar zgjatje të afatit për përdorimin e kodeve tjera, por vetëm të 383. ‘Me fillimin përdorimit vetëm të kodit +383, IPKO konsideron se mund të ketë humbje komerciale, ndërsa VALA nuk...
Kombinati metalurgjik “Trepça” aktualisht po përballet me vështirësi të mëdha të funksionimit, me nivel të ulët të prodhimit dhe me mos menaxhim të duhur. E gjithë kjo situatë, thuhet se po sjell ndërmarrjen në krizë dhe afër falimentimit. Ministri i Zhvillimit Ekonomik në Qeverinë e Kosovës, Valdrin Lluka, thotë se...
Remitencat e pranuara në Kosovë për muajt janar-qershor 2018 arritën vlerën prej 307.8 milionë euro dhe shënuan një rritje vjetore prej 6.5 për qind. Remitencat që pranohen në Kosovë kryesisht vijnë nga Gjermania dhe Zvicra, vende këto nga të cilat dërgohen 39.8 përkatësisht 21.5 për qind e gjithsej remitencave, shkruan...