Zinxhiri zviceran i modës, mbyll 200 dyqanet si pasojë e pandemisë

Zinxhiri zviceran i modës Tally Weijl do të mbyllë 200 nga 800 dyqanet e saj ndërkombëtarisht, transmeton albinfo.ch.

Në Zvicër është parashikuar se do të mbyllen mes pesë deri dhjetë dyqane mode nga shkaku i pandemisë.

Zinxhiri në fjalë do të tërhiqet plotësisht nga Bullgaria. Megjithatë, kompania thotë se ka siguruar financim.

Reklama e sponzorizuar

Zinxhiri me pakicë me bazë në Bazel tha në një deklaratë të hënën qëllimi i tij ishte të forcojë praninë në internet dhe të mbajë vetëm ato dyqane që përshtaten në strategjinë e shpërndarjes shumë-kanale.

Tally Weijl, i cili punëson 635 njerëz në Zvicër dhe rreth 40 staf që punojnë me partnerë, nuk ka komentuar mbi pasojat e mundshme për punësimin.

Në nivelin ndërkombëtar, përveç tërheqjes nga tregu bullgar, kompania do të shesë dyqanet e saj në Kroaci dhe Serbi në ekskluzivitet.

Ai tregoi se kishte siguruar financim duke forcuar kapitalin e saj me 27 milionë CHF dhe duke marrë kredi emergjente në total prej 24,7 milion CHF.

Tally Weijl, e cila shet veshje për gra dhe vajza adoleshente, u themelua në vitin 1984 nga Tally Elfassi-Weijl dhe Beat Grüring.