Mos e bëni këtë gabim nëse nuk e keni fituar punën pas intervistës, thotë eksperti i karrierës prej 15 vjetësh

Mësimet rreth sportit të mirë zbatohen gjatë gjithë jetës, veçanërisht kur bëhet fjalë për karrierën tuaj.

Kohët e fundit, një kandidate për punë shprehu zhgënjimin e saj pasi nuk mori një punë për të cilën intervistoi. Asaj i pëlqente shumë edhe kompania, më tha.

Kjo u ndodh të gjithëve. Por, ashtu si një atlet që përdor një humbje për t’i motivuar ata në triumfin e tyre të ardhshëm, një refuzim mund të jetë themeli për rastin tuaj të ardhshëm të shkëlqyeshëm në karrierë.

Reklama e sponzorizuar

Çfarë të bëni nëse nuk e keni marrë punën
Eshtë e lehtë të ndihesh i dërrmuar pasi mëson se dikush tjetër është zgjedhur për pozicionin, veçanërisht kur gjithçka dukej se po shkonte mirë.

Por gabimi më i madh që bëjnë shumë kandidatë në këtë situatë është të ndjehen kaq të dekurajuar dhe të mërzitur saqë ata hedhin larg marrëdhëniet që ndërtuan gjatë gjithë procesit të intervistës.

Unë kam qenë në biznesin e punësimit për më shumë se 15 vjet, dhe gjithmonë u them të gjithëve që trajneroj: “Ta fusësh atë thellë në procesin e punësimit të një kompanie është një arritje për të cilën duhet të jesh krenar, veçanërisht gjatë periudhave kur tregu i punës është konkurrues. Gjithashtu, ata nuk thanë: ‘Jo, kurrë kurrë.’ Ata thanë, ‘Jo, jo sot; ne sapo gjetëm dikë që ishte pak më i aftë se ti.’ “

Pra, në vend që të varni kokën ulët, tregoni gatishmërinë tuaj për të luajtur lojën e gjatë. Dërgoni menaxherit tuaj të punësimit (dhe ndoshta edhe personave me të cilët keni intervistuar) një email duke shprehur vlerësimin tuaj për kohën dhe konsideratën e tyre.

Madje nuk ka pse të jetë një mesazh super i gjatë:

“I dashur [EMRI I MENAXHERIT TIR PUNS],

Faleminderit shumë për mundësinë. Më pëlqente vërtet të mësoja më shumë për kompaninë tuaj dhe të takoja të gjithë punonjësit tuaj të mrekullueshëm. Ndërsa jam i trishtuar që nuk u zgjodha, jam i lumtur që gjetët kandidatin e duhur. A mund të më thuash se çfarë duhet të bëj për të qëndruar në radarin tënd për mundësitë e ardhshme?

Ju falënderoj përsëri,
[EMRI JUAJ]”

Shkathtësitë e shkëlqyera ndërpersonale do t’ju bëjnë të paharrueshëm
Të arrish me mirësi pasi të refuzohesh është një shenjë e tillë karakteri, sepse besoni apo jo, punëdhënësit nuk kënaqen duke u dhënë lajme të këqija kandidatëve të mirë. Kështu që kur të merrni rrugën e lartë, ata do t’ju mbajnë në një grumbull të veçantë.

Mos kini frikë të kërkoni edhe këshilla më specifike. Menaxheri juaj i punësimit mund të përgjigjet me këshilla se si mund të ripunoni zona të caktuara të rezyme tuaj për pozitat e ardhshme që ata e dinë se mund të vijnë.

Mos harroni, marrja në punë ju përfiton atyre po aq sa ju përfiton juve.

J.T. O’Donnell është themeluesi dhe CEO i Work It Daily, një platformë në internet dedikuar për të ndihmuar njerëzit të zgjidhin problemet e tyre më të mëdha në karrierë. Ajo ka më shumë se 15 vjet përvojë në Burimet Njerëzore, rekrutimin dhe trainimin në karrierë. Për më shumë këshilla për karrierën, ndiqeni atë në TikTok @jtodonnell.

Mos humbisni:

Pedagog i Harvardit: ‘Asnjë aftësi specifike nuk do t’ju çojë përpara në të ardhmen’ – por ky ‘lloj i të menduarit’.
Kjo është rezymeja më mbresëlënëse që kam parë ndonjëherë – bazuar në 20 vitet e mia të punësimit dhe intervistimit
Ekspertët e karrierës në Yale ndajnë një shembull të emailit të përsosur faleminderit për të dërguar pas një interviste./makeit/