Sot seancë e jashtëzakonshme për Pakon e rimëkëmbjes ekonomike

Sot, e premte, me fillim prej orës 11:00 do të mbahet seancë e jashtëzakonshme për shqyrtimin në lexim të dytë të Projektligjit për Rimëkëmbjen Ekonomike.

Kjo, me kërkesë të Grupit Parlamentar të Partisë Demokratike të Kosovës, sot në Kuvendin e Kosovës do të mbahet seanca e jashtëzakonshme. Kërkesën për mbajtjen e kësaj seance e kanë nënshkruar deputetët e PDK-së, LDK-së dhe AAK-së. Në projektligj janë përfshirë edhe katër amendamentet e propozuara nga PDK-ja.

“Pako për bizneset të jetë 200 milionë euro; Pagesa për punëtorët që e kanë humbur vendin e punës me nga 300 euro; Heqja e TVSh-së për lëndën e parë dhe rimbursimi i mjeteve për 10% nga Trustit për ata që kanë deri në 10 mijë euro”, janë kushtet e propozuara nga PDK-ja.

Reklama e sponzorizuar

Ky projektligj u miratua në lexim të parë më 12 tetor, pas gjashtë dështimeve, me 64 vota pro.