Kush janë 10 sektorët që kërkojnë më shumë punonjës për 2021, sipas LinkedIn?

Punët në tregtinë elektronike, kujdesin shëndetësor dhe përmbajtjes dixhitale po shohin rritjen më të shpejtë në Mbretërinë e Bashkuar, sipas listës së LinkedIn për 2021.

Këto pasqyrojnë trendet që kanë mbizotëruar që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit, duke përfshirë rritjen e kërkesës për staf në rolet mbështetëse të mjekëve dhe infermierëve, pasi sistemet e kujdesit shëndetësor u mbingarkuan nga virusi.

Këtu është lista e plotë:

Reklama e sponzorizuar
  1. Personeli i tregtisë elektronike

Punët kryesore: Shofer, bashkëpunëtor i zinxhirit të furnizimit, asistent i zinxhirit të furnizimit, drejtues i ekipit të magazinës, specialist në internet.

  1. Staf mbështetës i kujdesit shëndetësor

Punët kryesore: Ndihmësit e shëndetit në shtëpi, ndihmësi i kujdesit shëndetësor, këshilltari shëndetësor, trajner shëndetësor.

  1. Punë të pavarur për përmbajtje dixhitale

Punët kryesore: Koordinatori i përmbajtjes, youtuber, bloger, podcaster.

  1. Ndërtimi

Punët kryesore: specialist i ndërtimit, punëtor ndërtimi, menaxher i kantierit.

  1. Punë e pavarur krijuese

Punët kryesore: Shkrimtar, ilustrues, skenarist, redaktor.

  1. Financat

Punët kryesore: Specialist i bankave të investimeve, specialist i financave, arkëtar, tregtar i kapitalit, profesionist i shërbimeve financiare.

  1. Profesionistë të specializuar të mjekësisë

Punët kryesore: Infermierët e kujdesit intensiv, asistentët e certifikuar të infermierisë, shkencëtarët e laboratorëve, asistentët e laboratorëve mjekësorë.

  1. Trajnim profesional

Punët kryesore: Trajner jete, trajneri i biznesit, trajneri lidershipi.

  1. Media sociale dhe marketing dixhital

Punët kryesore: specialist i rritjes, këshilltar marketingu, menaxher i mediave sociale, koordinator i mediave sociale.

  1. Shërbimi ndaj klientit

Punët kryesore: Konsulent për shërbimin ndaj klientit, këshilltar për shërbimin ndaj klientit, specialist për mbështetjen e klientit, përfaqësues i kontaktit me klientin. /CNBC/ /Scan tv/