4 hapat për ta çuar në nivel tjetër biznesin tuaj

Kur biznesi juaj i ri të jetë nisur në terren, udhëheqja e një numri të madh të njerëzve nuk është në krye të mendjes tuaj – mbijetesa është. Ju vetëm dëshironi që t’i mbani dritat ndezur, ta vëni ushqimin në tryezë, dhe ta rrisni idenë tuaj në diçka të madhe.

Megjithatë, pasi që ai produkt ose shërbim i sapo-gjetur të zhvillohet dhe të fitojë tërheqje, kështu bënë edhe rritja e kompanisë suaj, që do të thotë se ju nuk mund të jeni lideri i njëjtë që keni qenë dje. Udhëheqësit që nuk përshtaten me ndryshime në mënyrë tipike bien, së bashku me kompanitë e tyre.

Pyeteni Encyclopedia Britannica, Sears, Blockbuster, Kodak, ose kompani të panumërta të tjera që ranë nga hiri.

Reklama e sponzorizuar

Duke e bërë boshtin mendor nga një kohë e vogël në kohë të madhe është një proces evolucionar. Zhvendosja mendore nuk ndodh vetëm një herë dhe pastaj të harroni për të, “toke”, t’a thumbosh mikrofonin, dhe të ecësh tutje. Përkundrazi, rritja është konstante dhe në qoftë se ju nuk jeni në kërkim për mundësi të tjera për shkallë të biznesit tuaj, ju duhet të jeni, sepse konkurrentët tuaj janë.

Kompanitë kalojnë nëpër faza të rritjes; cikleve jetësore të majave dhe luginave që e bëjnë atë të ketë batica dhe zbatica në rrymën e peisazhit konkurrues, që do të thotë se mendimi i liderit duhet të rrjedh me të. Nëse ju aspironi në rritjen e kompanisë suaj, këtu janë katër gjëra për të kujtuar kur e tejkaloni hendeku nga shkallët e vogla në ato të gjera:

1.Vëni frena në tregime

Mënyra më e mirë për ta ndërtuar besimin është për ta zgjeruar atë, që do të thotë të frenonin së bëri gjithçka vetë dhe në vend të saj t’i lini të tjerët t’i kuptojnë gjërat vetë dhe të besoni se ata do të bëjnë kështu. Natyrisht, sfida e të bërit kështu është një monedhë me dy koka, me kënaqësi të menjëhershme në njërën anë dhe mungesa e investimeve të kapitalit njerëzor në anën tjetër.

Sigurisht, ju mund ta merrni situatën në dorë dhe ta zgjidhni problemin vetë, por ju nuk mund ta bëni këtë në çdo kohë. Nëse e bëni këtë, kompania juaj nuk do të maksimizojë kurrë potencialin e saj.

3. Rrafshojini gungat

Mos lejoni që efekti i tubit të stufës të formohet. Me rritjen e kompanive ata kanë tendencë për t’i segmentuar shitjet e tyre, marketingjet, financat, dhe njësitë e tjera të biznesit në silo, ku secili e ka fokusin e vet dhe askush nuk bashkëpunon me njëri-tjetrin, një rast klasik i të rriturve të cilët nuk duan t’i ndajnë lodrat e tyre. Mos lejoni që kjo të ndodhë. Synoni për të ndërtuar qëndrueshmëri në komunikim duke i ndarë vizionet tuaja, qëllimet, strategjitë, dhe më të rejat me të gjithë kompaninë. Në këtë mënyrë, ju gjithashtu e eliminoni interpretimin individual, sepse të gjithë i dëgjojnë lajmet nga goja e kalit.

4.Krijoni laqe të qëndrueshme të reagimeve

Një nga mërzitë e mia të mëdha në punën me ekipe (përveç përtacërisë, fjalës “shkathtësi,” dhe shoferët e ngadalshëm) është frekuenca e reagimeve që i jepen çdo anëtari, e cila është zakonisht vjetore, ose edhe më keq, çdo dy vjet. Në qoftë se një korrigjim i sjelljes mund të pret gjashtë muaj, atëherë ky nuk është ndonjë problem i madh. Po kështu, në qoftë se një fitore afatshkurtër duhet të festohet, mos prisni derisa një festë e Krishtlindjeve t’a bëjë atë. Askush nuk do t’a mbajë në mend atë deri atëherë, gjithsesi, sepse ata të gjithë do të ishin të farkëtohen (e cila është një sinonim me i dehur, në rast se po pyesin).

Çuarja e biznesit tuaj të ri në nivelin tjetër kërkon një ndryshim në mënyrën e mendimit nga fokusimi afatshkurtër në atë afatgjatë. Kjo nuk ndodhë gjatë natës. Cakto një datë për atë se çka do të arrish dhe më pas nënvizoni synime të vogla çdo ditë për të ju ndihmuar që të arrini atje — dhe t’a ndjekni atë në mënyrë fetare. (Jeff Boss/ Entrepreneur)