Kur përshtatesh humb vetveten

Të gjithë kemi lindur dhe rritemi me dëshirën për t’u pranuar, rrjedhimisht përpiqemi të përshtatemi.

Problemi është … kur përpiqesh shumë të përshtatesh, humb një pjesë të vetes gjatë procesit.

Ajo që i duhet botës më së shumti është që ju të jeni ju – i guximshëm, jopalogjetik, krijues.

Reklama e sponzorizuar

Duhet të jesh ndryshe për të bërë ndryshimin.

  1. Përpjekja për t’u përshtatur nuk është e shëndetshme

Të përpiqesh të jesh dikush që nuk je mund të të bëjë të palumtur, të shton stres të panevojshëm dhe ndikon negativisht në shëndetin tënd shpirtëror, mendor dhe fizik. Është rraskapitëse të përpiqesh të jesh dikush që nuk je.

  1. Përpjekja për t’u përshtatur e mbyt krijimtarinë

Rregullat dhe normat strikte nuk janë të shkëlqyera për krijimtarinë. As gjykimi, sikleti apo turpi nuk është. Jepi vetes hapësirë ​​për të krijuar diçka të re në vend që të përpiqesh të jesh ajo që të gjithë presin të jesh. Ju nuk keni nevojë të jeni i pari apo në qendër të vëmendjes për të qenë të vlefshëm. Për shembull, në një shfaqje, personi nuk do të ishte në skenë pa një skenarist, një regjisor, menaxher skenash ose stilist. Ka shumë pjesë të vlefshme për të krijuar një lojë që është po aq krijuese. E njëjta gjë në sport dhe në biznes. Skuadrat më të mira janë ato që kanë më shumë larmi.

Përpjekja për t’u përshtatur ju pengon të arrini potencialin tuaj maksimal

Sapo të filloni të jetoni jetën tuaj për veten tuaj dhe jo për njerëzit e tjerë, ndodhin gjëra të mahnitshme. Investoni energjinë tuaj që të bëheni versioni më i mirë i mundshëm i vetes në vend që të përpiqeni të fitoni miratimin e të gjithëve. Dallimet tuaja janë pikat tuaja të forta dhe ato që ju bëjnë të fuqishëm.

  1. Të përpiqesh të përshtatesh nuk të jep atë që dëshiron vërtet

A ka një hendek midis asaj që dëshironi në të vërtet dhe asaj që prindërit tuaj, miqtë, bashkëpunëtorët, mendojnë se duhet të dëshironi? Çfarë po thotë zëri juaj i brendshëm? Sapo të pushoni së përpjekuri kaq shumë për t’u përshtatur, do të jeni të lirë të ndiqni gjërat që kanë më shumë rëndësi për ju (jo për të gjithë të tjerët). Në fund të fundit, ajo që nënkupton sukses për ju varet plotësisht nga ju.

  1. Përpjekja për t’u përshtatur pengon përkatësinë tuaj të vërtetë

Është pak kundërintuitive, por sapo të pushoni së përpjekuri kaq shumë për t’u përshtatur, do të jeni në gjendje të lejoni që vetja juaj e vërtet të njihet dhe të keni marrëdhënie më kuptimplota. Kur e lejoni veten të jeni besnikë ndaj vetes, ju tërhiqni njerëz me interes të ngjashëm dhe gjeni miq të rinj.

Nëse gjithmonë e keni pasur të vështirë të përziheni në turmë, kjo është një shenjë. Kini guximin të dalloheni, të përqafoni talentet dhe pikat tuaja të forta dhe të trondisni gjërat – ju dhe pjesa tjetër e botës do të jeni më mirë.