Elon Musk zbulon se nuk i pëlqen të jetë shefi i Tesla-s

Elon Musk

Elon Musk ka zbuluar se nuk i pëlqen të jetë shefi i Tesla-s.

“Unë më tepër e urrej atë dhe do të preferoja shumë ta kaloja kohën time në projektim dhe inxhinieri”, citohet t’i ketë thënë ai një gjykate amerikane.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, themeluesi miliarder i Tesla-s po fliste në fillim të një gjykimi ku ai akuzohet për presion ndaj anëtarëve të bordit të firmës për një marrëveshje 2.6 miliardë dollarë për të blerë një firmë të panelit diellor.

Reklama e sponzorizuar

Aksionarët pretendojnë se paratë e prodhuesit të makinave “po shpenzohen kot” për të blerë SolarCity, e cila – thonë ata – po mbaronte paratë.

Në kohën e marrëveshjes, Musk zotëronte një 22% të aksioneve në Tesla dhe kompaninë e panelit diellor, e cila u themelua nga kushërinjtë e tij.

“Meqenëse ishte një transaksion aksionesh për aksione dhe unë zotëroja pothuajse saktësisht të njëjtën përqindje të të dyjave, nuk kishte asnjë përfitim financiar”, është arsyetuar ai.

Ai gjithashtu mohoi të kishte ushtruar presion mbi anëtarët e bordit, duke thënë se marrëveshja ishte pjesë e një “master plani” për të krijuar automjete të përballueshme me furnizime të energjisë së pastër.

Aksionarët që kanë ngritur çështjen kundër Musk, pasuria e të cilit vlerësohet 168 miliardë dollarë sipas Forbes, i kanë kërkuar gjykatës që ai “t’ia kthejë” Tesla-s 2,6 miliardë dollarë të plotë.

Dhe siç vlerësohet nga mediat, ky do të ishte një nga gjykimet më të mëdha ndonjëherë ndaj një individi.