Kurti për rritjen e çmimeve: Pasojat e pandemisë po ndikojnë edhe në Kosovë, po punojmë të kemi një pako të masave

Kryeministri Albin Kurti në mbledhjen e fundit të Qeverisë së Kosovës ka komentuar gjendjen e fundit lidhur me rritjen e çmimeve të produkteve ushqimore.

Kurti tha se pasojat e pandemisë COVID-19 kanë ndikuar edhe në Kosovë që të ngritën çmimet e shumë produkteve esenciale.

”Pasojat e pandemisë po e afektojnë edhe Kosovën duke ndikuar në ngritjen e çmimeve të shumë produkteve esenciale. Statistikat e Bankës Botërore tregojnë se 78.5 për qind e kompanive prodhuese në Kosovë përdorin materiale të importuara ose furnizime të tjera me origjinë të huaj, mesatarisht 47.4 për qind e inputeve totale janë të importuara”, tha Kurti, përcjell Telegrafi.

Reklama e sponzorizuar

Ai ka shtuar se janë duke punuar që në ditët në vijim do të ketë një pako të masave për ndihmë ndaj qytetarëve.

“Ky është mesazh i qartë i prodhimit dhe eksportit dhe drejt një zhvillimi më të qëndrueshëm. I lus qytetarët për qetësi e durim, po u kërkoj edhe tani teksa po punojmë që ditëve në vijim të kemi një pako masash që u vijnë në ndihmë qytetarëve”, ka përfunduar ai.