Tesla rekord shitjesh në 2021

Tesla ka dorëzuar një rekord prej 308,600 makina në tremujorin e fundit të vitit të 2021, një numër shumë më lartë se parashikimet prej rreth 263,000.

Kompania arriti suksesin falë rritjes së prodhimit në Kinë.

Ky është tremujori i gjashtë radhazi, ku prodhuesi më i vlefshëm i makinave në botë regjistroi dërgesa rekord. Gjatë Tetor-Dhjetor 2021, Tesla e hedhur në treg ishte gati 30% më shumë se në tremujorin e tretë, 70 % më shumë se një vit më parë.

Reklama e sponzorizuar

Tesla ka rritur ndjeshëm prodhimin në Kinë për shitje në atë vend dhe për eksport në Evropë, pavarësisht rritjes së konkurrencës dhe rritjes së numrit të ankesave për shkak të problemeve të sigurisë së makinave.

Gjatë 2021 tesla e prodhuar dhe e hedhur në treg ishte 936,172.