BQK: Rriten asetet në industrinë e sigurimeve

BQK - Buletini Ekonomik

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, njofton se asetet e kompanive të sigurimit në muajin shtator 2023 kanë vlerën e 298.1 milionë eurove.

“Asetet e kompanive të sigurimit në shtator 2023 kanë vlerën 298.1 milionë euro, e cila përfaqëson një rritje prej 2.2 milionë euro krahasuar me muajin paraprak”, njofton BQK.

Sipas BQK-së, struktura e aseteve në sektorin e sigurimeve përbehet nga bilanci me bankat komerciale që përbëjnë 46.3% letrat me vlerë dhe asetet e tjera përbëjnë 28.2 % të aseteve ndërsa risigurimet e përbëjnë 15.0 % të gjithsej aseteve.

Reklama e sponzorizuar