Home Tags Eurozona

Tag: eurozona

Inflacioni në Eurozonë regjistron një tjetër rekord, 9.1% në gusht

0
Inflacioni në vendet europian që përdorin monedhën e përbashkët Euro shënoi një tjetër rekord në muajin gusht, i nxitur kryesisht nga rritja e çmimeve...

Tendenca ekonomike në eurozonë në nivelin më të ulët në 18...

0
Treguesi i tendencës ekonomike (ESI)në eurozonë u përkeqësua më shumë sesa pritej në muajin gusht, duke arritur nivelin më të ulët në 18 muaj,...

Eurozona është në recesion ekonomik, çmimet e energjisë po shkaktojnë presion...

0
Eurozona tashmë ka hyrë në recesion të shkaktuar nga rritja e çmimeve të energjisë, që do të zgjasë deri në fund të vitit. Në këtë...

Shtohet frika për një recesion në Eurozonë, teksa aktiviteti i bizneseve...

0
Anketa e kompanive zbulon se porositë kanë rënë për të dytin muaj radhazi Aktiviteti i bizneseve në Eurozonë ka pësuar rënien më të madhe në...

Inflacioni prek rekord të ri në Eurozonë

0
Shkalla e inflacionit në Eurozonë ka arritur në 8.9 për qind në muajin korrik. Kjo shifër përbën rekord të ri, teksa lufta e paprovokuar e...

Aktiviteti i biznesit në Eurozonë bie në nivelin më të ulët...

0
Aktiviteti i biznesit në Eurozonë ka shënuar tendencë rënëse për herë të parë që nga shkurti i vitit 2021, pasi kompanitë u goditën nga...

Euro ngjitet pranë 1.06 dollarë – Investitorët presin inflacionin në Eurozonë...

0
Euro po qëndron në rritje në sesionin e sotëm, ndërsa investitorët janë në pritje të të dhënave mbi inflacionin në Eurozonë dhe të fjalimit...

Rritja e aktivitetit të bizneseve në eurozonë u ngadalësua gjatë majit,...

0
Rritja e aktivitetit të bizneseve në eurozonë u ngadalësua këtë muaj, por vazhdon të mbetet relativisht e fortë, pavarësisht nga kriza e kostos së...

Tkurret ekonomia e Eurozonës

0
Parashikimet për ekonominë e Bashkimit Evropian para shpërthimit të luftës në Ukrainë, flisnin për një zhvillim dhe shtrirje të qëndrueshme. Por, agresioni rus ka...