Thaçët e Pacollët i bashkojnë forcat në biznesin me ndërtime

Kompania ndërtimore “Iliria Building”, ku hisedar është Blerim Thaçi, vëllai i vogël i Presidentit dhe “M-Technologie”, pjesë e Mabetex Group, i kanë bashkuar forcat për ndërtimin e një banesë shumëkatëshe në kryeqytet. Kompania e Thaçit po e kryen ndërtimin, e ajo e Pacollit, furnizimin me dritare.

Agon Sinanaj

Presidenti i vendit, Hashim Thaçi, është parë i afërt vitin e fundit me ministrin aktual të Punëve të Jashtme, Behgjet Pacollin. Ata kanë marrë pjesë së bashku në disa prej ngjarjeve më rëndësi për Kosovën në rrafshin diplomatik.

Reklama e sponzorizuar

Kjo ‘miqësi’ mes Thaçit e Pacollit në politik duket se ka reflektuar edhe tek të afërmit e tyre në biznes.

Kompania ndërtimore “Iliria Building”, ku hisedar është Blerim Thaçi, vëllai i vogël i Presidentit dhe “M-Technologie” pjesë e Mabetex Group, i kanë bashkuar forcat për ndërtimin e një banesë shumëkatëshe në kryeqytet. Kompania e Thaçit po e kryen ndërtimin, e ajo e Pacollit, furnizimin me dritare.

Në vitin 2018, kompania ndërtimore “Iliria Building”, është pajisur me leje ndërtimore nga komuna e Prishtinës, për ndërtim të lartë, jo shumë larg qendrës së kryeqytetit. Ky është investimi i dytë milionësh i kësaj kompanie pas kompleksit banesor në lagjen Mati 1, të ndërtuar në vitin 2012.

Në vendin ku po ndërtohet ky objekt, në lagjen e Muhaxherëve, tashmë shihet edhe llogoja e kompanisë “M-Technologie”.

Në Agjencinë për Regjistrimin e Bizneseve, thuhet se kjo kompani drejtohet nga Rrustem Pacolli, ky i fundit i afërm i Behgjet Pacollit.

“M-Technologie” është fabrikë që merret me prodhimin dhe përpunimin e xhamit.

Ndërtesa shumëkatëshe afër qendrës

Gjatë këtij viti, “Iliria Building” dhe kompania “Fitorja”, kanë nisur së ndërtuari një banesë shumëkatëshe, e cila sipas dokumenteve që posedon Buletini Ekonomik, është pajisur me leje ndërtimore në vitin 2018 nga Komuna e Prishtinës.

Banesa, siç shihet edhe nga fotografitë e realizuara nga Buletini Ekonomik, ndodhet në lagjen e Muhaxherëve, jo shumë larg qendrës së qytetit, përkatësisht tek ndërtesat përballë kampusit universitar.

Për këtë ndërtim, komuna e Prishtinës, kishte leshuar edhe leje ndërtimore, vitin e kaluar.

“I lejohet bashkpronarëve dhe investitorit “Iliria Building&Fitorja” nga Prishtina me përfaqësues Tahir Maloku, Milaim Cakiqi dhe Blerim Thaçi, sipas kërkesës për leje ndërtimore banesore/afariste –“Objekti 1” me etazhitet –B+S+P+12, në kuadër të bllokut urban “A/a-01”, Tërësia “A”, të planit rregullues “Muhaxhirët” në Prishtinë”, thuhet në lejen ndërtimore, një kopje të te cilës e posedon Buletini Ekonomik.

Ndërkohë ky kompleks është i dyti që “Iliria Building” po realizon në Prishtinë. Të parin e kishte ndërtuar në vitin 2012, në lagjen Mati 1, një kompleks milionësh banesor. “Blloku A 21”, siç quhet kompleksi i parë ndërtuar nga Iliria Building, është i ndarë në dy objekte në të cilët janë planifikuar të ndërtohen 102 banesa. Bazuar në deklarimet e kompanive të ndërtimit, kostoja mesatare e ndërtimit të këtyre banesave shkon deri në 4 milionë euro ndërsa mesatarja që sigurohet nga shitja e tyre shkon deri në 7-8 milionë euro. 

Blerim Thaçi, i vëllai i vogël i Presidentit, sipas Agjencisë për Regjistrimin e Bizneseve, është hisedari i tretë në “Iliria Building”. Ai është po ashtu partner i Milaim Cakiqit, një biznesmeni nga Drenasi. /Buletini Ekonomik/