Ndikimi i pandemisë: A do t’i blejmë më shtrenjtë apo më lirë makinat?

Mbretëria e Bashkuar prodhoi vetëm 197 makina këtë prill, në rënie prej pothuajse 100% që nga prilli i vitit të kaluar, në shenjën e fundit që tregon se sa koronavirusi ka shkatërruar industritë prodhuese.

Shoqata e tregtisë motorike në Mbretërinë e Bashkuar, Shoqëria e Prodhuesve dhe Tregtarëve Motor (SMMT) tha të premten: “Prodhimi britanik i makinave bie në -99.7% në prill me 197 njësi të bëra, pasi pandemia koronavirus ka mbyllur fabrikat”.

Prodhimi nga viti në vit ishte gjithashtu në rënie prej 27.6% në 319.449 njësi, krahasuar me vitin 2019.

Reklama e sponzorizuar

Rënia e numrit të makinave të prodhuara është shkaktuar pjesërisht dhe nga fakti që shumë fabrika prodhuar pajisjeve mbrojtëse personale (PPE) për stafet shëndetësore, në vend që të prodhonin makina. Megjithatë, makinat për konsumatorin nuk do të shtrenjtësohen, ka siguruar shoqata.

D.B – SCAN
Burimi: Business Insider