Mërgimtarëve nga Kosova po ia kthejnë specat për turshi autoritetet

Shumë mërgimtarë nga shumë vende të Evropës kanë ardhur të vizitojnë Kosovën. Muaji tetor ishte muaji që kishte numër të madh të diasporës shqiptare në vendlindje.

Duke qenë se jemi në kohë vjeshte dhe traditcionalisht në mënyrë të veçantë në kulturën e ushqimeve shqiptare gjithmonë kanë qenë të pranishme edhe përgaditja e turshiave në mënyrë të veçantë.

Kultivimi i ushqimeve bujqësore në Kosovë është e pasur, sidomos produktet e specave të llojeve të ndryshme.

Reklama e sponzorizuar

Shumë mërgimtar po marrin me vete produkte bujqësore (speca) në veturat e tyre, për t’u nisur drejt shteteve të evropës ku ata jetojnë.

Mirëpo, informacionet e fundit, tregojnë se autoritetet kufitare hungareze nuk po i lejojnë mërgimtarëve që të marrin produkte vjeshtore nga Kosova.

Fotografia e mëposhtme është dërguar një mërgimtar i cili ishte duke pritur në kufirin Serbi-Hungari dhe të gjithë mërgimtarve,  produktet bujqësore u janë ndaluar në kufi. /Albinfo.ch.