Zvicra, shtëpia e një prej demokracive më të qëndrueshme në botë

Jeta në Zvicër është e qetë dhe ky vend shpesh renditet ndër vendet më të sigurta në Europë, për të jetuar dhe për të krijuar familje. Krimi i dhunshëm është i rrallë, megjithëse mund të jetë shumë pak aktiv në zonat turistike më të njohura. Nëse keni ndonjë emergjencë gjatë qëndrimit në Zvicër, telefononi në 117, transmeton albinfo.ch.

Zvicra nuk është vetëm vend i sigurt, po ashtu është shtëpia e një prej demokracive më të qëndrueshme në botë. Gjatë rënies ekonomike të fundit, Zvicra mbeti e padëmtuar, duke u bërë kështu një strehë e sigurt për investitorët, dhe me një ekonomi që ka papunësi shumë të ulët.

Shumë njerëz zgjedhin të jetojnë në Zvicër për t’i ofruar familjeve të tyre një cilësi më të lartë të jetesës. Shumë britanikë që vendosen në Zvicër, ndihen më të sigurt për fëmijët e tyre dhe për përparësitë që do t’iu ofrohen atyre në të ardhmen, transmeton tutje albinfo.ch.

Reklama e sponzorizuar

Zvicra është e njohur si vend i hapur për të huajt, me ç’rast më shumë se 20 për qind e popullsisë përbëhet nga punëtorët e huaj dhe të përkohshëm. Në Zvicër po ashtu janë katër gjuhë zyrtare, përfshirë këtu gjermanishten, frëngjishten, italishten dhe gjuha romake (me rrënjë latine). Meqë edhe gjuha angleze është mjaft e përhapur, mundësitë janë të shumta edhe për punëtorët që flasin anglisht. Megjithatë, ia vlen të provoni të mësoni ndonjë nga gjuhët lokale, në mënyrë që të përshtateni më shumë me jetën e re.