Paga minimale është 7.25 dollarë për orë në SHBA, Biden beson se duhet të rritet

Presidenti i SHBA-ve, Joe Biden

Sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Jen Psaki përsëriti besimin e presidentit amerikan, Joe Biden se paga minimale duhet të rritet.

E pyetur nëse është diçka që presidenti do të ishte i gatshëm të heqë dorë në negociatat e projekt-ligjit të COVID-19, Psaki nuk pranoi të thotë nëse është një masë që përfshihet në procesin e pajtimit të buxhetit të demokratëve.

“Epo, Presidenti ndihet fuqimisht se duhet të rrisim pagën minimale dhe shumë ekonomistë pajtohen me të dhe pret që të punojnë me Kongresin për ta bërë atë”, tha ajo, raporton cnn.

Reklama e sponzorizuar

“Nëse kjo mund të bëhet përmes procesit të pajtimit do të përcaktohet sipas Dhomës dhe Senatit, por unë nuk do të negocioj më tej nga këtu”, shtoi ajo.

Ndryshe, paga minimale federale për punonjësit e mbuluar pa përjashtim është 7,25 dollarë në orë. Shumë shtete gjithashtu kanë ligje për pagën minimale. Në rastet kur një punonjës i nënshtrohet ligjeve të pagës minimale shtetërore dhe federale, punonjësi ka të drejtë për më shumë se dy paga minimale.