Dogecoin është rritur më shumë se 400% – Twitter dhe Reddit nxisin entuziazmin!

Kërkesa për shenjën dixhitale e cila ishte frymëzuar nga memet e njohura që shfaqin një qen Shiba Inu dhe është vlerësuar shpesh në Twitter nga CEO i Tesla Elon Musk  ishte aq e lartë sa Robinhood nuk ishte në gjendje të përmbushte kërkesat e blerjes.

Por popullariteti dhe besueshmëria nuk shkojnë domosdoshmërisht dorë për dore, dhe shumë kanë paralajmëruar potencialin e flluskës së dogecoin.

“Supozimi im është që tubimi nuk do të zgjasë, veçanërisht për diçka si dogecoin i cili nuk ishte menduar kurrë të ishte një sistem pagese ose një dyqan me vlerë,” – u shpreh Adam Zadikoff, COO i BRD, një portofol i njohur kripto që mburret më shumë se 7 milion përdorues.

Reklama e sponzorizuar

Shumë fillestarë kripto nuk e kuptojnë ndryshimin midis rritjes së çmimit të bitcoin dhe dogecoin. Ndërsa bitcoin ka ndërtuar stimuj ekonomikë për minatorët që të vazhdojnë të krijojnë bitcoin të ri dhe ka një kapak të fortë prej 21 milion bitcoin që do të jetë ndonjëherë në gjendje të ekzistojë, dogecoin nuk ka një infrastrukturë të tillë. Në vend të kësaj, ajo është nxitur nga entuziazmi në temat e Twitter dhe Reddit.

Megjithatë Zadikoff është ende pro-kriptos. Në vend të dogecoin, ai rekomandon që investitorët që nuk kanë shumë para për të humbur të vendosin fondet e tyre në bitcoin ose ethereum, duke thënë se pavarësisht paqëndrueshmërisë së tyre, ata e kanë provuar veten të jenë “basti më i mençur, i sigurt” në kripto. (CNBC)