Facebook e bën opsionin e ”punës në distancë” të përhershëm, për punonjësit e saj

Opsioni për të punuar në distancë është bërë i përhershëm, njoftoi Facebook të mërkurën pasi gjiganti i mediave sociale madje tani ofron për të ndihmuar disa punonjës të interesuar për të lëvizur në vende të tjera.

Duke filluar nga 15 qershori, Facebook do të lejojë çdo punonjës, puna e të cilit mund të bëhet në distancë të kërkojë të punojë në atë mënyrë përgjithmonë, tha gjiganti i internetit për Agence France-Presse (AFP).

“Ne besojmë se si punojmë është më e rëndësishme sesa ajo ku punojmë”, citohet të ketë thënë Facebook ndërsa ndau një azhurnim të politikës së punës në distancë, përcjell Telegrafi.

Reklama e sponzorizuar

“Ne duam të jemi vendi ku njerëzit mund të bëjnë punën më të mirë të karrierës së tyre duke siguruar një përvojë të qëndrueshme për punonjësit pa marrë arasysh se ku ndodhen”.

Facebook dhe firmat e tjera të Silicon Valley u “vendosën” në punë nga largësia herët në pandemi, duke u mbështetur në mjetet e internetit që ata krijuan për këtë gjë.

Shefi i Facebook, Mark Zuckerberg ka thënë se ai pret që kalimi në punë në distancë të jetë i qëndrueshëm në rrjetin kryesor shoqëror, i cili planifikon të kërkojë punonjës të aftë për të bërë punën e tyre nga kudo që jetojnë.

Facebook kohët e fundit filloi rihapjen e zyrave pas një ndërprerje pandemike njëvjeçare, por pa përfitime të tilla si ushqimi falas.

Sidoqoftë, Facebook tha që oraret e punës për ata që kthehen në zyra do të jenë fleksibël, por udhëzimi i tij është që njerëzit të jenë në vend të paktën gjysmën e kohës.

Google dhe Microsoft kanë zbuluar skema të ngjashme për punëtorët, ndërsa disa firma të tilla si Twitter u kanë thënë punonjësve se ata mund të punojnë në distancë për një kohë të pacaktuar.

Ndërkohë që Apple thuhet se po përballet me rezistencë të punonjësve ndaj planit të saj për të sjellë përsëri punonjësit në zyrë.