LinkedIn: Ne nuk do të presim që punonjësit të vijnë të punojnë në zyrë

LinkedIn është kompania e fundit teknologjike që lejon punonjësit të punojnë plotësisht në distancë, ndryshe nga njoftimi i mëparshëm që kërkonte që stafi të ishte të paktën pjesërisht i bazuar në zyrë.

Drejtori ekzekutiv i platformës, Ryan Roslansky, njoftoi ndryshimin e politikës në një postim në LinkedIn, duke cituar disa mësime të reja nga muajt e kaluar, duke sugjeruar se punonjësit dëshirojnë të vendosin se ku punojnë për veten e tyre.

Roslansky vuri në dukje performancën mbresëlënëse të firmës në tremujorin e fundit, ku LinkedIn u bashkua me listën e Microsoft prej 10 miliardë dollarësh, në atë që ai e përshkroi si një dëshmi të suksesit të mënyrave të reja të punës.

Reklama e sponzorizuar

Punonjësit e LinkedIn, si rezultat, tani mund të vendosin se ku duan ta bëjnë punën e tyre. “Ne i besojmë njëri -tjetrit për të bërë punën tonë më të mirë aty ku funksionon më mirë për ekipet tona dhe ne,” tha Roslansky.

“Ne kemi mësuar se çdo individ dhe çdo ekip punon ndryshe, kështu që ne po drejtohemi nga një politikë e përshtatshme për të gjithë.”

 

Vitin e kaluar, LinkedIn njoftoi se të punosh nga shtëpia më pak se gjysmën e kohës do të ishte standardi për shumicën e pozicioneve në të ardhmen, megjithëse kompania theksoi se udhëzimet mund të ndryshonin me kalimin e kohës.

Pritshmëria për të qenë në zyrë 50% të kohës tani është hequr, prandaj, dhe kompania pret që më shumë punonjës të jenë remote sesa para pandemisë COVID-19.

Sidoqoftë, një sondazh i brendshëm zbuloi se 87% e stafit të LinkedIn do të donin të ishin në zyrë ndonjëherë, dhe Roslansky konfirmoi se më shumë investime do të bëheshin në hapësirat fizike të kompanisë, si për punën e përditshme ashtu edhe për takimet e ekipit.

Me këtë përditësim të politikave, LinkedIn është afruar me kompaninë e tij mëmë Microsoft, e cila zbuloi disa muaj më parë rregullat e reja duke u fokusuar në lejimin e punonjësve të zgjedhin të punojnë aty ku ndihen më produktivë.

Tani për tani, Microsoft po ofron shërbime në kampus për ata që dëshirojnë të kthehen në zyrë, ndërsa gjithashtu mbështet punonjësit që ndihen më rehat duke punuar nga shtëpia.

Puna në distancë ose jo duket të jetë një nga dilemat kryesore midis firmave kryesore teknologjike për momentin. Ndërsa shumica duket se kanë përqafuar nocionin e punës hibride, ka shkallë të ndryshme fleksibiliteti nga një politikë korporative në tjetrën.

Facebook, Twitter, Square dhe Salesforce të gjithë kanë konfirmuar se punonjësit e tyre do të jenë në gjendje të punojnë nga shtëpia në mënyrë të përhershme nëse dëshirojnë. Drejtori ekzekutiv i Facebook, Mark Zuckerberg tha se ai pret që gjysma e fuqisë punëtore të kompanisë të punojë në distancë brenda pesë deri në 10 vitet e ardhshme.

Në mënyrë të ngjashme, Google pret që 20% e punonjësve të tij përfundimisht do të punojnë nga shtëpia përgjithmonë, dhe kompania kohët e fundit zgjati politikën e saj vullnetare të punës nga shtëpia deri në fund të tetorit.

Apple, nga ana e saj, ka zgjedhur një qasje ndryshe dhe njoftoi se së shpejti do të kërkojë nga punonjësit të punojnë nga zyra të paktën tre ditë në javë.

Kjo i shtyu punonjësit të shprehin zhgënjimin e tyre në një letër të brendshme drejtuar CEO të kompanisë, Tim Cook. Ata dënuan politikën dhe argumentuan se vendimi mbi këtë duhet t’i lihet ekipeve individuale. Sipas stafit të Apple, mungesa e fleksibilitetit në udhëzimet e WFH ka qenë një çështje e vazhdueshme brenda firmës, madje ka bërë që disa prej stafit të largohen.

/zdnet