Rreth 100 miliardë dollarë ‘zhduken’ nga tregu i kriptovalutave, Bitcoin zhvlerësohet për 50 për qind

Bitcoin ra nën 30 mijë dollarë për herë të parë që nga 22 qershori duke tërhequr më poshtë kriptovalutat.

Sipas CoinMarketCap, rreth 100 miliardë dollarë u ‘zhduken’ nga i gjithë tregu i kriptovalutave në 24 orë.

Bitcoin pati një rënie me më shumë se 6 për qind, ndërsa Ethereum ra gati 9 për qind dhe Ripple gati me 10 për qind.

Reklama e sponzorizuar

Rënia e kësaj kriptovalute erdhi pas një shitje të madhe në tregjet botërore të aksioneve.

“Ka pasur një shitje të gjerë në tregjet botërore, aktivet e rrezikut janë ulur në të gjithë bordin. Ekzistojnë shqetësime për cilësinë dhe forcën e rimëkëmbjes ekonomike dhe aktivet me rrezik më të gjerë u kthyen më të dobët, duke përfshirë rendimentet e larta”, tha Annabelle Huang nga Amber Group.

Që nga niveli i lartë i historisë së Bitcoinit, gati 65 mijë dollarë në mes të prillit, çmimi i saj ka rënë mbi 50 për qind.