Çfarë është Bitcoin? – Faktet që duhet t’i dini

Bota financiare mund të jetë një vend konfuz plot me terma të çuditshëm, forma të pazakonshme të monedhës dhe opsione të pafundme tregtare. Për fat të keq për ata që nuk janë aq të dhënë pas teknologjisë, integrimi i internetit në jetën tonë të përditshme ka lejuar botën financiare të evoluojë.

Lloji më i popullarizuar i monedhës virtuale njihet si Bitcoin dhe ka filluar vazhdimisht të rritet në popullaritet dhe forcë gjatë viteve. Ja çfarë duhet të dini për Bitcoin:

Asnjë njësi e vetme nuk kontrollon këtë monedhë virtuale

Reklama e sponzorizuar

Koncepti i përgjithshëm i parasë dhe i parave është se një bankë e kontrollon atë, se ka ngritje dhe rënie në vlerën e saj bazuar në tregun global dhe që ju mund ta mbani atë fizikisht.

Në të vërtetë, bitcoin është e kontrolluar nga të gjithë ata që përdorin si softuer, pra kushdo që ka akses mund të kontrollojë se çfarë bëhet me bitcoin në të gjithë globin.

Ka një numër të caktuar të bitcoin

Ju do të mendoni se për shkak se nuk ka nevojë që të tërhiqni fizikisht faturat ose paratë, mund të ketë një numër të pafund të bitcoin në ekzistencë. Megjithatë kjo do të zhvlerësonte monedhën dhe do ta bënte të pavlerë. Në vend të kësaj, ka saktësisht 21,000,000 monedha virtuale.

Bitcoin nuk ka vlerë të përcaktuar

Paraja në të gjithë botën ka letra apo monedha ku mbajnë një numër i cili tregon vlefshmërinë e saj, por bitcoin nuk funksionon kështu vlera e saj është dixhitale dhe koha ka treguar që një sasi bitcoin-ash mund të ketë vlera shumë të ndryshme brenda një periudhe kohore.

Ju mund të shihni të gjitha transaksionet

Gjëja unike për Bitcoin është se është plotësisht transparente. Jo me të dhëna personale, por me transaksione dhe shuma. Çdo gjë mund të shihet në zinxhirin e bllokut dhe është kjo hapje e plotë që sjell shumë besim dhe siguri në mesin e komunitetit Bitcoin.

Bitcoin mbahen në kuletat digjitale.

Njësoj si kur hyni në llogarinë tuaj bankare në internet dhe shihni gjendjen tuaj, ju gjithashtu keni një portofol bitcoin që është krijuar kur ju regjistroheni.

Ky portofol është si një portofol fizik, por shumë më i sigurt. Nëse e humbni atë, ajo është e humbur përgjithmonë, megjithatë është e pamundur që njerëzit të marrin para nga portofoli juaj pa aksesin tuaj. Përveç kësaj, nëse ju dini një adresë bitcoin ju mund të shihni se sa bitcoins ata kanë.

Humbja e një portofoli do të thotë që bitcoin-at humbasin përgjithmonë

Ndërsa bitcoin në portofol mund të jetë ende në ekzistencë, sepse ata janë regjistruar në zinxhirin bllok, ato nuk janë më në gjendje të shpenzohen për shkak se portofoli është i humbur. Pas vërtetimit të humbjes së portofolit tuaj Bitcoin-at që janë në kuletë hiqen nga qarkullimi përgjithmonë.

Me të vërtetë mund të blesh gjëra me bitcoin

Bitcoin është një monedhë vërtetë e përdorur për të blerë gjëra reale. Ka një shumëllojshmëri të tregtarëve që pranojnë bitcoin si pagesa për sendet, dyqanet online dhe dyqanet fizike.

Dyqanet e njohura në internet që pranojnë bitcoin përfshijnë Newegg, Overstock, Microsoft, Dell, dhe më shumë.

Ju mund të përdorni edhe bitcoin në lojërat e fatit, për të blerë shufra ari, ose edhe për të dhuruar ose bërë bamirësi!/Scan tv/