Microsoft në protestë pasi Amazon fitoi një kontratë prej 10 miliardë dollarësh nga qeveria

Pasi kaluan vite duke luftuar mbi kontratën e shërbimeve cloud të JEDI prej 10 miliardë dollarësh të Departamentit të Mbrojtjes, Microsoft dhe Amazon po luftojnë për një marrëveshje tjetër qeveritare. Tani është Agjencia e Sigurisë Kombëtare që ofron një kontratë që mund të paguajë deri në 10 miliardë dollarë ndërsa zhvendoset nga serverët lokalë tek një ofrues komercial. Sidoqoftë, siç raportoi së pari Washington Technology, këtë herë, Amazon Web Services fitoi konkursin prej 10 miliardë dollarësh dhe është radha e Microsoft që të paraqesë një ankesë proteste në Zyrën e Llogaridhënies së Qeverisë.

Washington Technology raporton se pretendimi i Microsoft është se NSA nuk ka kryer një vlerësim të duhur ndërsa merrte parasysh një ofrues për projektin e tij të ri, me emrin e koduar WildandStormy. Në një deklaratë për NextGov, një zëdhënës i NSA konfirmoi çmimin dhe protestat, duke thënë: “Agjencia do t’i përgjigjet ankesave në përputhje me rregulloret e duhura federale.”

Reklama e sponzorizuar

Vendimi pritet të merret deri më 29 tetor

NSA po ndjek një “Iniciativë Kompjuterike Hibride” për të përmbushur kërkesat e saj të përpunimit dhe analitikës, ndërsa mban gjithashtu të dhënat e inteligjencës (megjithëse nuk mund të ketë nevojë për aq ruajtje sa dikur). AWS tashmë mban shumë kontrata qeveritare për cloud, por procesi JEDI zbuloi Microsoft-in si një konkurrent të frikshëm. Vitin e kaluar CIA ndau kontratën e saj Commercial Cloud Enterprise midis pesë kompanive, duke përfshirë Microsoft, Amazon, Google, Oracle dhe IBM.

Kur Amazon po kërkonte për një rishikim të procesit të kontratës JEDI, ai citoi “gabime dhe paragjykime të pagabueshme”, pasi thuhet se ndërhyri ish-presidenti Donald Trump, duke sjellë armiqësinë e tij ndaj CEO-s të atëhershëm Jeff Bezos. Përfundimisht, DoD vendosi që projektimi i programit nuk i plotësonte më nevojat e tij dhe hoqi të gjithë planin për të ndjekur një zgjidhje me shumë shitës të quajtur Joint Warfighter Cloud Capability. A do të ketë WildandStormy një fat të ngjashëm? Përgjigja do të vijë brenda dy muajve të ardhshëm, pasi vendimi do të jetë i vlefshëm deri më 29 tetor./businessmag.al/

msn