Pavarësisht pasigurisë, kriptomonedhat po rifitojnë terren

Bitcoin dhe Ether arritën në nivelet e tyre më të larta në më shumë se dy muaj pas një rregullimi të madh të Ethereum dhe pavarësisht pasigurisë që është përhapur mbi kriptot.

Bitcoin fitoi deri në 4.1% në 44.463 dollarë në fundjavë, niveli më i lartë që nga 18 maji. Eteri u rrit deri në 6.9% në 3.145 dollarë.

“Një gjendje optimizmi duket se është kthyer në tregjet e kriptomonedhës,” – tha Paolo Ardoino, shefi i teknologjisë në Bitfinex.

Reklama e sponzorizuar

“Bitcoin po udhëheq ngarkimin ndërsa Ethereum vazhdon të ketë përfitime” pas azhurnimit të rrjetit të tij. Megjithatë, tha ai, “turbullirat që kemi parë në tregjet e kriptove gjatë javëve të fundit nuk ka gjasa të qetësohen.”

Monedhat kriptografike po tregojnë përsëri shenja jete pasi u tërhoqën ndjeshëm nga nivelet më të larta rekord në muajt e fundit, një pengesë e fajësuar për shqetësimet në lidhje me goditjen e Kinës dhe pyetjet e nxitura nga Elon Musk në lidhje me përdorimin e energjisë të Bitcoin.

Bitcoin, megjithatë, po i afrohet mesatares së tij lëvizëse 50-ditore, një nivel që nuk e ka prekur që nga 26 maj. Dhe Ether është përsëri mbi 3.000 dollarë, pasi kapërcimi i tij i parë mbi atë nivel zgjati vetëm disa javë. Një faktor që ende krijon pasiguri: Projekt -ligji i infrastrukturës amerikane po kalon aktualisht përmes Kongresit, i cili ka ndryshime që adresojnë kërkesat e raportimit për transaksionet kripto dhe mbledhjen e taksave. Grupi dypartiak që hartoi legjislacionin po llogariste në të ardhurat shtesë nga taksat e krijuara për të ndihmuar në pagimin e disa prej kostove të faturës.

Megjithatë, kjo nuk po ndalon vrullin në kripto, vlera e tregut e të cilit është rritur me rreth 10% në 24 orët e fundit në 1.89 trilion dollarë, sipas CoinGecko.com. Shenja të tjera si Binance Coin, Cardano, XRP dhe Dogecoin janë gjithashtu duke u rikthyer në pozicionin e tyre të fortë. /businessmag.al/

Bloomberg