Amazon do të konkurrojë drejtpërdrejt me FedEx dhe UPS në shërbimet e dërgesave

MADRID, SPAIN - 2018/11/17: Amazon logo in logistic centre. Unions of the Amazon logistic centre in San Fernando de Henares have called for an eight-day strike for Black Friday and Christmas campaign to demand better working conditions. (Photo by Marcos del Mazo/LightRocket via Getty Images)

Amazon ka filluar transportimin e ngarkesave për klientët e jashtëm pasi shitësi online punon për të rritur biznesin e tij të transportit.

Pas rritjes së kapacitetit të rrjetit të tij logjistik me 50% nga viti në vit, Amazon tani do të lëvizë dërgesat për klientët e jashtëm, sipas një raporti nga CNBC. Një hetim zbuloi se gjiganti i teknologjisë tashmë po transportonte pako për Shërbimin Postar të SHBA.

Amazon tashmë ka një program “logjistikën si shërbim” në Mbretërinë e Bashkuar dhe analistët parashikojnë që një program i ngjashëm do të jetë i disponueshëm në SHBA më vonë këtë vit, ose në 18 muajt e ardhshëm.

Reklama e sponzorizuar

Amazon nuk pritet të ofrojë një gamë të gjerë shërbimesh të ofruara nga FedEx dhe UPS, por përkundrazi të zgjedhë rrugët dhe ngarkesat që funksionojnë më mirë me rrjetin e tij logjistik.

Amazon aktualisht po dërgon 72% të paketave të veta, një rritje e madhe nga 46.6% që kompania po transportonte në vitin 2019. “Nëse Amazon zhvillon një platformë, ajo funksionon mirë, dhe sigurisht nëse do të ketë kapacitet të tepërt, ata do të përpiqen t’ia shesin dikujt,” tha ish-menaxheri i sigurisë së produktit në Amazon, Rechel Greer për CNBC.

Kompania aktualisht ofron shërbime, të cilat ofrojnë dërgesa për disa porosi nga eBay, Walmart dhe kompani të tjera.