Prodhuesi amerikan i automobilëve elektrik shënon neto fitim 1.6 miliardë dollarë

Prodhuesi amerikan i automobilëve elektrik “Tesla” ka realizuar në tremujorin e tretë të ardhura rekorde prej 13,76 milardë dollarë dhe neto fitim prej 1.6 miliardë dollarësh.

Në këtë mënyrë janë parandaluar të gjitha parashikimet e tregut. Me gjithë treguesit e mirë afarist, të bërë publik mbrëmë vonë pas këmbanave të cilat kanë treguar përmbylljen e shit-blerjës në berzën e New Yorkut, aksionet e “Tesles” kanë rënë në 1.5 për qind transmeton CNBC, përcjëll Buletini Ekonomi.

Neto fitimi I kompanisë në këtë tremujor prej 1.6 miliardë dollarësh për herë të dytë tejkalon fitimin prej 1 miliardë dollarësh dhe ëhstë pesëfishim krahasuar me periudhën e njejtë të vitit 2020-të kur ku profit ishte 331 milionë dollarë./Buletini Ekonomik/

Reklama e sponzorizuar