Buffet investon në një projekt të ri të energjisë së rinovueshme

Një sektor goxha i njohur në pronësi të Warren Buffet (Berksher Hataway Energya) ka paraljmëruar detaje rreth planeve për zhvillimin e projektit në vlerë prej 3.9 miliardë dollarë në Ajova të SHBA-së.

Projekti ka të bëjë me energjinë në bazë të erës dhe energjinë solare.

Buffet është investitori i njohur dhe një nga njerëzit më të pasur në botë. Futja e tij në sektorin e energjisë së pastër me siguri tregon se kjo fushë është premtuese në të ardhmen, transmeton portali biznes info, përcjell Buletini Ekonomik.

Reklama e sponzorizuar

Në kumtesën e Mid Amerikan Energy, thuhet se zhvillimi i Uint Prime përfshinë 2 mijë e 042 megavatë prodhim nga era dhe 50 megavatë energji solare./Buletini Ekonomik/