Ka filluar prodhimin gigafabrika e baterive të litiumit

Prodhuesi suedez i baterive NorthWolt ka prodhuar qelinë e parë të baterive nga litiuminë fabrikën e vet në rajonin Skeleft në Suedi.

Northwolt të cilën investitorët në qërshor e vlerësuan në 12 miliardë dollarë ka kumtuar se kjo është bateria e parë e këtij lloji e cila është dizajnuar dhe zhvilluar në të ashtuquajturën gigafabrikë nga ana e kompanive vendore Evropiane për prodhimin e baterive.

Fabrika stërmadhe mund të klasifikohet si fabrikë e baterive të përmasave të mëdha ku prodhimi  vjetor matet në gigavatë-orë (GH). Pritët që stabilimentet Northwolt Ett do të kenë prodhim vjetor prej 60 gigavatorësh transmeton protali i CNBC./Buletini Ekonomik/

Reklama e sponzorizuar