“Zhyten” bursat në mbarë botën nga frika e një sulmi rus në Ukrainë

Stoqet ranë të premten pasi tensionet e rritura midis Ukrainës dhe Rusisë shkaktuan rritje të naftës dhe i shtynë investitorët të heqin dorë nga aktivet e rrezikshme si aksionet. Aksionet ishin kryesisht të sheshta gjatë ditës derisa titujt e lidhur me Ukrainën në tregtimin e pasdites i bënë tregtarët të hidhnin aksionet dhe të blinin Thesaret.

Aksionet u ulën ndjeshëm në tregtimin e pasdites pas një rritjeje të çmimeve të naftës që dukej se ishte e lidhur me shqetësimet e shtuara për marrjen e masave ushtarake nga Rusia kundër Ukrainës.

Me rreth 2 orë të mbetura nga dita e tregtimit, Këshilltari i Sigurisë Kombëtare i SHBA-së, Jake Sullivan tha në një konferencë në Shtëpinë e Bardhë se kishte shenja të përshkallëzimit rus në kufirin me Ukrainën dhe se ishte e mundur që një pushtim mund të ndodhte gjatë Lojërave Olimpike, pavarësisht spekulimeve. në kundërshtim me.

Reklama e sponzorizuar

Aksionet dolën nga nivelet e tyre më të ulëta dhe çmimet e naftës dhe të obligacioneve u tërhoqën nga nivelet më të larta të seancës tregtare pas atij komenti nga Sullivan, i cili kundërshtoi pak një raport të mëparshëm që kishte tronditur tregjet.

Sidoqoftë, zyrtarët e Fed thanë se ata nuk presin që një lëvizje me 50 pikë bazë në mars do të ishte e përshtatshme. Një pikë bazë është e barabartë me 0.01%, dhe Fed zakonisht i rrit normat në rritje me 25 pikë bazë.

Goldman Sachs ndryshoi pritshmëritë e saj për Fed-in këtë vit, duke bërë thirrje për shtatë rritje të normës në një përpjekje për të qetësuar një ekonomi që ka gjeneruar inflacion shumë më të vazhdueshëm nga sa kishin parashikuar politikëbërësit. /CNBC/ /Scan tv/