Çfarë duhet të dini për Metaverse Marketing?

Metaverse priret të jetë një hapësirë virtuale e përbashkët që e lejon dikë të bëjë pothuajse gjithçka që mund të bëjë në jetën reale. Këtu mund të bëni blerje, tregti, si dhe shitje. Ju mund të mblidheni dhe madje të shoqëroheni me individë të tjerë për çfarëdo arsye që dëshironi. Ju gjithashtu mund të udhëtoni dhe eksploroni siç bëni në botën jashtë. Prandaj, metaverset mund të jenë një paralele digjitale me botën në të cilën ne jetojmë tashmë. Këtu përfshihen gjëra të tilla si avatarët virtualë 3D, video dinamike, realiteti virtual, inteligjenca artificiale, si dhe realiteti i shtuar, etj.

Pse markat po shqyrtojnë marketingun në metaverse

Varësia në rritje e njerëzve nga teknologjia digjtiale ka ndryshuar mënyrën se si blerësit bëjnë gjëra. Disa njerëz kanë vendosur të punojnë, të blejnë, të shoqërohen, për më tepër të mësojnë online me më shumë intesitet se më parë. Pandemia e rriti këtë më shumë. Disa individë e pëlqejnë këtë mënyrë jetese.

Reklama e sponzorizuar

Kur bëhet fjalë për metaverse, ajo është një mënyrë që markat mund të zgjerojnë edhe më shumë shtrirjen e tyre. Për shkak se Gen Z tenton të jetë prezenca dominuese brenda metaverse deri më tani, dhe gjithashtu e ardhmja e botës së konsumatorit, është marketingu metaverse ai që u ofron markave një mënyrë të re për të arritur demografinë.

Është e mundur që metaverse të marrë një rrjedhë të re të të ardhurave të qëndrueshme në repertorin aktual të një biznesi. Nëse jeni një adoptues i mëparshëm i këtij marketingu, ai mund t’ju ndihmojë të keni një avantazh ndaj konkurrentëve tuaj që ende nuk po punojnë për këtë.

Përqafimi i metaverse, për më tepër, integrimi i kësaj në strategjinë tuaj për të ardhmen mund t’ju ndihmojë të ecni përpara tani dhe të lejoni që marka juaj të jetë një hap para për shumë kohë.

Këshilla për përdorimin e metaverse në strategjitë e marketingut

Nëse dëshironi të keni sukses me marketingun metaverse, duhet të kuptoni mjedisin dhe të jeni efektiv në procedurat që funksionojnë këtu. Më poshtë janë disa pika që mund të merrni parasysh:

Opsionet e reklamimit native – Ju duhet të përqafoni opsionet e reklamimit native. Është e mundur të reklamosh në metaverse si në hapësirat digjitale. Por ju duhet ta bëni këtë në mënyrë që njerëzit të mos shqetësohen në atë që po bëjnë. Askush nuk dëshiron të ndërpritet thjesht për të dëgjuar mesazhin tuaj të marketingut. Por, një reklamë e cila është e integruar në mënyrë krijuese në një mjedis më të madh mund të ndihmojë. Një billbord virtual që pozicionohet në mënyrë strategjike brenda lojërave të njohura është reklamim native.

Përsërisni atë që funksionon për ju – Ju nuk keni pse të adoptoni një qasje krejtësisht të re për strategjinë tuaj aktuale kur bëhet fjalë për marketingun metaverse. Ju mund ta zgjeroni atë duke përshtatur taktikat që tashmë funksionojnë për ju në këtë mjedis të ri.

/europeanbusinessreview